Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosipuli-salamipastaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 400 g vihreää tagliatelle-pastaa
  • 200 g salamia
  • 2 sipulia viipaloituna
  • oliiviöljyä
  • 5 dl maitoa
  • 3 rkl huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 80 g parmesaaniraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.

2. Kuullota sipuli ja salami oliiviöljyssä. Lisää maito ja kiehauta. Sekoita jauhot ja voi keskenään, lisää seos kiehuvaan kastikkeeseen ja anna kiehua vielä viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista joukkoon valkosipuli.

3. Tarjoile kastike vastakeitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kera.

Pasta, valkosipuli ja salami ovat mitä suurimmassa määrin italialaisia raaka-aineita. Kun mukaan lisätään vielä parmesaani ja oliiviöljy, voitkin liitää aatoksissa eteläisemmille seuduille kotoisan ruokapöydän ääressä. Tämä ruokalaji on hyvin nopeavalmisteinen.

Lisää aiheesta:

Anjovispasta pinaatin, kerman ja valkosipulin keraPapu-pinaattiravioliLämmin pastasalaattiPastaa pinaatin ja fetajuuston keraPastaa häränfileen ja kerman keraPastaa villisikakastikkeessa
MakkarapastaLiharuokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapasta
  • 08.05.202315:45
    Fenkoliruokia

    Harri Syrjäsen chorizo-fenkolipasta

  • 03.02.202312:38
    Lasagne

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Nakkeja ja vihreää pastaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Tuore kasvispasta chorizolla ja fetajuustolla

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Yrttipastaa ja salamia