Mainos

Välimerellinen voileipäkakku

Taikinalevyistä on kätevä valmistaa herkullinen voileipäkakku pikkujoulupöytään. Muista valuttaa kurkku kunnolla ennen kakun täyttämistä.

Pohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (8 kpl = 500 g) tai Torttutaikinalevyjä (5 kpl = 500 g)

Täyte

  • 1 kurkku raasteena
  • 500 g turkkilaista jogurttia
  • purjosipulisilppua (noin 100-150 g)
  • 100 g oliiveja
  • 100 g aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 rkl valkosipulitahnaa (tai noin 5 kynttä)
  • mustapippuria

Valmistusohje

Yhdistä aina 2 lehtitaikinalevyä päistään yhteen pitkiksi (liimaten sauma vedellä) siten, että saat uunipellille 4 pitkää yhdistettyä levyä. Tai kauli torttutaikinalevyt hieman pidemmiksi. Voitele yksi pitkä levy munalla ja tee siihen koristeellisia viiltoja tai kuvioita, voit myös koristella levyä esim. unikonsiemenillä.

Pistele kaikki levyt haarukalla. Paista levyjä 225-asteisen uunin alatasolla noin 15 min.

Valmista sillä aikaa täyte. Raasta kurkku ja purista siitä liiat vedet talouspaperin avulla pois. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Kokoa kypsistä taikinalevyistä voileipäkakku. Levitä täytettä voileipäkakun joka kerroksen väliin runsaasti. Laita päälle koristeltu levy.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.