Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vahva häränliha-papupata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdeksalle

  • 1 kg luutonta naudanlapaa
  • öljyä paistamiseen
  • 3 sipulia
  • 5 dl tummaa häränlihalientä
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 purkkia tomaattimurskaa (à 400 g)
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 porkkanaa
  • 3 dl keitettyjä isoja valkoisia papuja
  • (tai 1 dl keittämättömiä)

Tarjoiluun

  • 4 dl ruokajogurttia
  • 1 nippu persiljaa

Valmistusohje

1. Jos käytät kuivattuja isoja, valkoisia papuja, ne pitää panna likoon 10 tunniksi.

2. Leikkaa lapa noin 2X2 cm:n kuutioiksi. Ruskista ne erissä kuumassa öljyssä. Siirrä lihat suureen pataan. Kuori ja viipaloi sipulit. Paista ne pehmeiksi öljyssä ja lisää pataan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja laita pataan. Kaada päälle lihaliemi, punaviini ja tomaattimurska. Lisää liotetut pavut pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen kannen alla noin 2 tuntia.

3. Kuori porkkanat ja kuutioi ne pieneksi. Pane porkkanakuutiot kiehumaan pataan viimeisiksi 15 minuutiksi. Jos käytät valmiiksi keitettyjä valkoisia papuja, lisää ne juuri ennen tarjoilua ja kuumenna vain kiehuvaksi. Kaada ruokajogurtti kulhoon. Hienonna persilja. Nosta pata pöytään vastakeitetyn riisin kera ja tarjoa ohessa jogurttia ja persiljasilppua.

Joskus kannattaa satsata ruoan pitkään kypsyttämiseen. Tässä pataruoassa voit joko panna isot, valkoiset pavut kiehumaan pataan koko lihan keittoajaksi tai käyttää jo etukäteen keitettyjä papuja, jotka lisätään pataan vasta lihankypsytyksen loppupuolella. Tämän vahvan pataruoan kumppaniksi sopii hyvin keitetty riisi.

Lisää aiheesta:

Nieriä ja perunamykytBolito-pataMustasilmäpapuja sienten keraLihapata monelleCassoulet valkoisilla pavuillaAppelsiininen liha-makkara-papu-sipulipata
NaudanlihapataGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu