Vadelmia kauramuron ja vaniljajogurtin kera
Mikä on sen suomalaisempaa kuin kesän marjat. Tämän reseptin voit toteuttaa kulloinkin käsillä olevan marjasadon annilla. Kauramuropedille annostellut raikkaat marjat vaniljajogurtilla kruunattuna on myös ulkomaalaisille vieraillesi unohtumaton jälkiruoka.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 l vadelmia
- 1 dl ruokajogurttia
- 1 tl vaniljasokeria
Kauramuro
- 2 dl kauraryynejä
- 2 rkl voita
- 2 rkl siirappia
Valmistusohje
1. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää kauraryynit ja anna niiden saada vain hieman väriä. Noruta päälle siirappi ja ota pannu liedeltä. Jäähdytä.
2. Jaa kauramuroseos jalallisiin annoslaseihin. Täytä lasit kukkuroilleen vadelmilla ja lusikoi lopuksi huipulle vaniljalla maustettua jogurttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa