Vadelmavaahtoa ja -sorbettia
Vaahtoon voit käyttää tuoreita tai pakastettuja vadelmia. Jos käytät valmista vadelmapyreetä, sitä kuluu n. 3 dl.
Kuudelle
Vadelmavaahto
- 400 g vadelmia
- 4 liivatelehteä
- 1 dl kidesokeria
- 1 dl vettä
- 3 dl kuohukermaa
Vadelmasorbetti
- 600 g pakastevadelmia
- 3 rkl tomusokeria
- 3 rkl puristettua appelsiinimehua
- 1 munanvalkuainen
Koristeluun
- ohuita keksejä
- pakastepuolukoita
Valmistusohje
1. Vadelmavaahto: Paseeraa vadelmat siivilän läpi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä sokeria ja vettä muutama minuutti, kunnes liemi on läpinäkyvää. Sulata liivatteet sokeriliemessä. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja sekoita se vadelmapyreen ja sokeriliemen kanssa. Kaada seos 6 pyöreään vuokaan tarjottimella. Anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa, n. 1 tunti.
2. Asettele vaahtoympyrät kuudelle lautaselle. Koristele.
3. Vadelmasorbetti: Laita jäiset vadelmat, tomusokeri, appelsiinimehu ja valkuainen monitoimikoneeseen. Soseuta tasaiseksi seokseksi. Lusikoi ja tarjoile heti vadelmavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan