Vadelmavaahtoa ja -sorbettia

Vaahtoon voit käyttää tuoreita tai pakastettuja vadelmia. Jos käytät valmista vadelmapyreetä, sitä kuluu n. 3 dl.

Kuudelle

    Vadelmavaahto

    • 400 g vadelmia
    • 4 liivatelehteä
    • 1 dl kidesokeria
    • 1 dl vettä
    • 3 dl kuohukermaa

    Vadelmasorbetti

    • 600 g pakastevadelmia
    • 3 rkl tomusokeria
    • 3 rkl puristettua appelsiinimehua
    • 1 munanvalkuainen

    Koristeluun

    • ohuita keksejä
    • pakastepuolukoita

    Valmistusohje

    1. Vadelmavaahto: Paseeraa vadelmat siivilän läpi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä sokeria ja vettä muutama minuutti, kunnes liemi on läpinäkyvää. Sulata liivatteet sokeriliemessä. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja sekoita se vadelmapyreen ja sokeriliemen kanssa. Kaada seos 6 pyöreään vuokaan tarjottimella. Anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa, n. 1 tunti.

    2. Asettele vaahtoympyrät kuudelle lautaselle. Koristele.

    3. Vadelmasorbetti: Laita jäiset vadelmat, tomusokeri, appelsiinimehu ja valkuainen monitoimikoneeseen. Soseuta tasaiseksi seokseksi. Lusikoi ja tarjoile heti vadelmavaahdon kera.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.