Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vadelmavaahtoa ja -sorbettia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vaahtoon voit käyttää tuoreita tai pakastettuja vadelmia. Jos käytät valmista vadelmapyreetä, sitä kuluu n. 3 dl.

Kuudelle

    Vadelmavaahto

    • 400 g vadelmia
    • 4 liivatelehteä
    • 1 dl kidesokeria
    • 1 dl vettä
    • 3 dl kuohukermaa

    Vadelmasorbetti

    • 600 g pakastevadelmia
    • 3 rkl tomusokeria
    • 3 rkl puristettua appelsiinimehua
    • 1 munanvalkuainen

    Koristeluun

    • ohuita keksejä
    • pakastepuolukoita

    Valmistusohje

    1. Vadelmavaahto: Paseeraa vadelmat siivilän läpi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä sokeria ja vettä muutama minuutti, kunnes liemi on läpinäkyvää. Sulata liivatteet sokeriliemessä. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja sekoita se vadelmapyreen ja sokeriliemen kanssa. Kaada seos 6 pyöreään vuokaan tarjottimella. Anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa, n. 1 tunti.

    2. Asettele vaahtoympyrät kuudelle lautaselle. Koristele.

    3. Vadelmasorbetti: Laita jäiset vadelmat, tomusokeri, appelsiinimehu ja valkuainen monitoimikoneeseen. Soseuta tasaiseksi seokseksi. Lusikoi ja tarjoile heti vadelmavaahdon kera.

    Lisää aiheesta:

    Kesänraikas vadelmavaahtotorttuMansikkamousse vadelmaliköörin keraVadelmavaahto sukaakeksien keraMansikkamousseOmenavaahtoa kanelihyytelön kanssaMinileivokset kevyellä mustikkamoussella
    SorbettiJälkiruoatHedelmät ja marjat

    Tuoreimmat aiheesta

    Sorbetti
    • 29.01.201614:24
      Päivän resepti

      Hellapoliisin marja-kookossorbetti

    • 18.02.201300:00
      Gluteeniton

      Mangosorbetti

    • 18.02.201300:00
      Kevyt

      Greippisorbetti

    • 18.02.201300:00
      Drinkit

      Mansikkagranité

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Puolukkasorbetti