Vadelmavaahto
Pakastevadelmilla loihdit kesän keittiöön. Tarjoa kauniin ruusunpunainen vadelmavaahto laseista. Rapeat mantelikeksit täydentävät makunautinnon. Pane vaahto jääkaappiin kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 200 g pakastevadelmia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 liivatelehti
- (ripaus sokeria)
- 3 dl kuohukermaa
Tarjoiluun
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Sulata vadelmat. Vaahdota kerma. Säästä muutama vadelma koristeluun ja soseuta loput vadelmat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi pois siemenet. Kaada sose kulhoon.
2. Sulata liivatelehti miedolla lämmöllä ja sekoita vadelmasoseeseen. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja vaahdotettu kerma. Mausta tarvittaessa sokerilla.
3. Annostele vaahto jääkylmille lautasille tai annoslaseihin ja pane pariksi tunniksi jääkaappiin. Koristele kokonaisilla vadelmilla ja sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta