Vadelmavaahto
Pakastevadelmilla loihdit kesän keittiöön. Tarjoa kauniin ruusunpunainen vadelmavaahto laseista. Rapeat mantelikeksit täydentävät makunautinnon. Pane vaahto jääkaappiin kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 200 g pakastevadelmia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 liivatelehti
- (ripaus sokeria)
- 3 dl kuohukermaa
Tarjoiluun
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Sulata vadelmat. Vaahdota kerma. Säästä muutama vadelma koristeluun ja soseuta loput vadelmat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi pois siemenet. Kaada sose kulhoon.
2. Sulata liivatelehti miedolla lämmöllä ja sekoita vadelmasoseeseen. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja vaahdotettu kerma. Mausta tarvittaessa sokerilla.
3. Annostele vaahto jääkylmille lautasille tai annoslaseihin ja pane pariksi tunniksi jääkaappiin. Koristele kokonaisilla vadelmilla ja sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje