Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vadelmavaahto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 200 g pakastevadelmia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 liivatelehti
  • (ripaus sokeria)
  • 3 dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Sulata vadelmat. Vaahdota kerma. Säästä muutama vadelma koristeluun ja soseuta loput vadelmat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi pois siemenet. Kaada sose kulhoon.

2. Sulata liivatelehti miedolla lämmöllä ja sekoita vadelmasoseeseen. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja vaahdotettu kerma. Mausta tarvittaessa sokerilla.

3. Annostele vaahto jääkylmille lautasille tai annoslaseihin ja pane pariksi tunniksi jääkaappiin. Koristele kokonaisilla vadelmilla ja sitruunamelissalla.

Pakastevadelmilla loihdit kesän keittiöön. Tarjoa kauniin ruusunpunainen vadelmavaahto laseista. Rapeat mantelikeksit täydentävät makunautinnon. Pane vaahto jääkaappiin kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Vadelmajäädyke vadelmakastikkeessaMansikkamousse vadelmaliköörin keraMansikkajäädyke mansikkakastikkeellaVadelmavaahto à la Grand MarnierVadelmavaahtoa ja -sorbettiaKermainen pannacotta vadelmilla
VaahtoKananmunatonGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Vaahto
  • 12.05.202408:01
    Raparperi

    Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hedelmiä ja raparperivaahtoa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Eksoottinen hedelmävaahto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Limettivaahto karhunvatukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mansikoita ja gratinoitua sabayon-vaahtoa