Vadelmavaahto sukaakeksien kera
Maukas jälkiruokavaahto valmistuu helposti pakastevadelmista.
4 annosta
- 200 g sulaneita vadelmia
- 1/3 dl sokeria + ½ rkl sokeria
- 1 rkl vettä
- 1 liivatelehti
- 1 valkuainen
- ½ rkl vadelmalikööriä
- 1/3 dl kermaa
Tarjoiluun
- ohuita suklaakeksejä
Valmistusohje
1. Paina sulaneet marjat siivilän läpi soseeksi. Pane liivatelehti kylmään veteen.
2. Keitä vesi ja 1/3 dl sokeria sokeriliemeksi. Anna liemen jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja ½ rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon ensin pisaroittain ja sitten ohuena nauhana. Sulata liivatelehti ja vatkaa se valkuaisvaahtoon. Lisää likööri.
3. Vatkaa kerma. Sekoita kerma vadelmaseokseen. Kääntele kerma-vadelmaseos valkuaisvaahtoon. Jaa vaahto annosvuokiin ja nosta ne jääkaappiin. Kumoa vaahto lautasille ennen tarjoilua ja koristele ohuilla suklaakekseillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti