Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vadelmavaahto sukaakeksien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukas jälkiruokavaahto valmistuu helposti pakastevadelmista.

4 annosta

  • 200 g sulaneita vadelmia
  • 1/3 dl sokeria + ½ rkl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 liivatelehti
  • 1 valkuainen
  • ½ rkl vadelmalikööriä
  • 1/3 dl kermaa

Tarjoiluun

  • ohuita suklaakeksejä

Valmistusohje

1. Paina sulaneet marjat siivilän läpi soseeksi. Pane liivatelehti kylmään veteen.

2. Keitä vesi ja 1/3 dl sokeria sokeriliemeksi. Anna liemen jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja ½ rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon ensin pisaroittain ja sitten ohuena nauhana. Sulata liivatelehti ja vatkaa se valkuaisvaahtoon. Lisää likööri.

3. Vatkaa kerma. Sekoita kerma vadelmaseokseen. Kääntele kerma-vadelmaseos valkuaisvaahtoon. Jaa vaahto annosvuokiin ja nosta ne jääkaappiin. Kumoa vaahto lautasille ennen tarjoilua ja koristele ohuilla suklaakekseillä.

Lisää aiheesta:

Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydykeMustikkamousse makeiden lastujen keraMansikkamousse vadelmaliköörin keraLimettivaahto karhunvatukoiden keraVadelmavaahtoa ja -sorbettiaMustikkavaahto
VaahtoJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Vaahto
  • 12.05.202408:01
    Raparperi

    Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hedelmiä ja raparperivaahtoa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Eksoottinen hedelmävaahto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Limettivaahto karhunvatukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mansikoita ja gratinoitua sabayon-vaahtoa