Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vadelmapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Poimi vadelmat tuoreina tai käytä pakastemarjoja, kuten tässä ohjeessa!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1 vajaa dl kidesokeria
  • 125 g voita
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 250 g pakastevadelmia
  • 2 tl tomusokeria

Valmistusohje

1. Piirakkataikina: Laita jauhot ja sokeri monitoimikoneeseen, paloittele voi ja lisää kulhoon. Lisää muna ja vesi. Sekoita, kunnes ainekset sekoittuvat yhteen taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa n. 1 tunti.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita vadelmat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää tomusokeri. Anna kiehua 2-3 minuuttia miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Ota kattila liedeltä.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa uunissa n. 10 minuuttia. Täytä pohja vadelmatäytteellä ja paista vielä 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosOmenapiirakka kanelillaVadelmavuoatKolapiirakka viinimarjojen keraBaba au RhumTarte omenoilla ja karhunvatukoilla
VadelmapiirakkaMakeat leivonnaisetKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Vadelmapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Mustikkapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Kesänraikas vadelmavaahtotorttu

  • 18.02.201300:00
    Torttu

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vadelmia kauramuron ja vaniljajogurtin kera

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Vadelmavuoat