Vadelmapiirakka

Poimi vadelmat tuoreina tai käytä pakastemarjoja, kuten tässä ohjeessa!

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1 vajaa dl kidesokeria
  • 125 g voita
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 250 g pakastevadelmia
  • 2 tl tomusokeria

Valmistusohje

1. Piirakkataikina: Laita jauhot ja sokeri monitoimikoneeseen, paloittele voi ja lisää kulhoon. Lisää muna ja vesi. Sekoita, kunnes ainekset sekoittuvat yhteen taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa n. 1 tunti.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita vadelmat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää tomusokeri. Anna kiehua 2-3 minuuttia miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Ota kattila liedeltä.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa uunissa n. 10 minuuttia. Täytä pohja vadelmatäytteellä ja paista vielä 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.