Vadelmapiirakka
Raikas vadelmapiirakka on elokuun ehdoton herkku.
Pohja
- Valmis piirakkapohja
Täyte
- Vaniljakiisseli
- 5 dl maitoa
- 1 vaniljatanko
- 4 munankeltuaista
- 1,5 dl sokeria
- 2 rkl maissisuurustetta
- 25 g voita
- 2 dl vadelmia
- 175 g vaniljakiisseliä
- 100 g voita
- 100 g mantelijauhoa
- 100 g sokeria
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
Halkaise vaniljatanko ja ja rapsuta siemenet kattilaan lisää myös tanko mukaan. Mittaa loput aineet myös kylmänä kattilaan. Kypsennä seosta liedellä kunnes se pulpahtaa muutaman kerran. Jäähdytä.
Vatkaa voista ja sokerista vaahto. Lisää mantelijauho sekä kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lopuksi lisää vaniljakiisseli seokseen ja kaada se piirakkapohjan päälle. Ripottele vadelmat viimeiseksi taikinan päälle. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa