Vadelmapiirakka

Raikas vadelmapiirakka on elokuun ehdoton herkku.

Pohja

  • Valmis piirakkapohja

Täyte

  • Vaniljakiisseli
  • 5 dl maitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 4 munankeltuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 rkl maissisuurustetta
  • 25 g voita
  • 2 dl vadelmia
  • 175 g vaniljakiisseliä
  • 100 g voita
  • 100 g mantelijauhoa
  • 100 g sokeria
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

Halkaise vaniljatanko ja ja rapsuta siemenet kattilaan lisää myös tanko mukaan. Mittaa loput aineet myös kylmänä kattilaan. Kypsennä seosta liedellä kunnes se pulpahtaa muutaman kerran. Jäähdytä.

Vatkaa voista ja sokerista vaahto. Lisää mantelijauho sekä kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lopuksi lisää vaniljakiisseli seokseen ja kaada se piirakkapohjan päälle. Ripottele vadelmat viimeiseksi taikinan päälle. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.