Vadelmapiilot
Huippuresepti aloittelevalle leipurille! Kunhan vain muistat tarkkailla leivonnaisten valmistumista uunissa, olet varmasti tyytyväinen lopputulokseen. Vadelmahillon voit halutessasi korvata myös muulla hillolla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
16 kpl
- 125 g huoneenlämpöistä voita
- 3/4 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl leivinjauhetta
- vadelmahilloa
- 16 muffinssivuokaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta muffinsivuoat pellille.
2. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon jauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
3. Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa se 16 tasakokoiseksi palaksi. Pyöritä taikina palloiksi ja nosta ne muffinssivuokiin. Paina jokaiseen palloon pieni kuoppa ja täytä se hillolla. Paista 10-12 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta