Vadelmapiilot
Huippuresepti aloittelevalle leipurille! Kunhan vain muistat tarkkailla leivonnaisten valmistumista uunissa, olet varmasti tyytyväinen lopputulokseen. Vadelmahillon voit halutessasi korvata myös muulla hillolla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
16 kpl
- 125 g huoneenlämpöistä voita
- 3/4 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl leivinjauhetta
- vadelmahilloa
- 16 muffinssivuokaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta muffinsivuoat pellille.
2. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon jauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
3. Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa se 16 tasakokoiseksi palaksi. Pyöritä taikina palloiksi ja nosta ne muffinssivuokiin. Paina jokaiseen palloon pieni kuoppa ja täytä se hillolla. Paista 10-12 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti