Vadelmajäädyke vadelmakastikkeessa
Oikea vaaleanpunainen unelma, rakastuneiden romantiikkaruokaa on tämä jälkiruoka. Mutta kelpaa se kaikille, jotka nauttivat sekä ruoan mausta että sen kauniista ulkonäöstä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 hengelle
Jäädyke
- 4 munankeltuaista
- 5 rkl sokeria
- 4 dl kuohukermaa
- 2 dl vadelmahilloa
- tuoreita vadelmia koristeluun
Kastike
- 1/2 l tuoreita vadelmia
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
1. Jäädyke: vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa munankeltuaiset ja sokeri paksuksi ja kuohkeaksi. Sekoita munavaahtoon vadelmahillo ja vispaa vielä hetki. Nostele seokseen kermavaahto. Kaada seos isompaan vuokaan tai annosvuokiin ja laita pakastimeen 4-5 tunniksi.
2. Kastike: Soseuta vadelmat sokerin kera monitoimikoneessa tai mikserissä. Siivilöi sose siemenettömäksi.
3. Tee tarjoiluvadille tai -lautasille peili vadelmakastikkeesta. Asettele jäädyke kastikepeilille ja koristele tuoreilla vadelmilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!