Vadelmajäädyke vadelmakastikkeessa

Oikea vaaleanpunainen unelma, rakastuneiden romantiikkaruokaa on tämä jälkiruoka. Mutta kelpaa se kaikille, jotka nauttivat sekä ruoan mausta että sen kauniista ulkonäöstä.

Ainekset

  • 4 hengelle

Jäädyke

  • 4 munankeltuaista
  • 5 rkl sokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 dl vadelmahilloa
  • tuoreita vadelmia koristeluun

Kastike

  • 1/2 l tuoreita vadelmia
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

1. Jäädyke: vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa munankeltuaiset ja sokeri paksuksi ja kuohkeaksi. Sekoita munavaahtoon vadelmahillo ja vispaa vielä hetki. Nostele seokseen kermavaahto. Kaada seos isompaan vuokaan tai annosvuokiin ja laita pakastimeen 4-5 tunniksi.

2. Kastike: Soseuta vadelmat sokerin kera monitoimikoneessa tai mikserissä. Siivilöi sose siemenettömäksi.

3. Tee tarjoiluvadille tai -lautasille peili vadelmakastikkeesta. Asettele jäädyke kastikepeilille ja koristele tuoreilla vadelmilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.