Vadelmajäädyke vadelmakastikkeessa
Oikea vaaleanpunainen unelma, rakastuneiden romantiikkaruokaa on tämä jälkiruoka. Mutta kelpaa se kaikille, jotka nauttivat sekä ruoan mausta että sen kauniista ulkonäöstä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 hengelle
Jäädyke
- 4 munankeltuaista
- 5 rkl sokeria
- 4 dl kuohukermaa
- 2 dl vadelmahilloa
- tuoreita vadelmia koristeluun
Kastike
- 1/2 l tuoreita vadelmia
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
1. Jäädyke: vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa munankeltuaiset ja sokeri paksuksi ja kuohkeaksi. Sekoita munavaahtoon vadelmahillo ja vispaa vielä hetki. Nostele seokseen kermavaahto. Kaada seos isompaan vuokaan tai annosvuokiin ja laita pakastimeen 4-5 tunniksi.
2. Kastike: Soseuta vadelmat sokerin kera monitoimikoneessa tai mikserissä. Siivilöi sose siemenettömäksi.
3. Tee tarjoiluvadille tai -lautasille peili vadelmakastikkeesta. Asettele jäädyke kastikepeilille ja koristele tuoreilla vadelmilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa