Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vadelmabritatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo raikas marenkinen britatorttu! Ihanan makean tortun juju on marenkinen kerros levyjen pinnalla.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 25 cm:n piirakkavuoka

Pohja

  • 175 g margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 3 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa

Marenkikuorrutus

  • 3 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Leivitykseen

  • Myllyn Paras Korppujauhoja

Täyte

  • 3 dl vadelmia
  • 1 prk vaahtoutuvaa kermaa 2½ dl (200 g)
  • 1 prk maitorahkaa (200 g)
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 3 dl vadelmia

Valmistusohje

Vaahdota pohjaa varten rasva ja sokeri. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokeri-vaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää taikinaan vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja maitoa. Levitä taikina kahteen eri irtopohjavuokaan, jotka on voideltu ja korppujauhotettu tai leivinpaperoitu.

Tee kuorrutus. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Levitä marenki kuohkeaksi kerrokseksi pohjien päälle. Koristele mantelilastuilla ja paista pohjia 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia kauniin vaaleanruskeiksi.

Anna pohjien jäähtyä. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja sokerit. Asettele toinen pohja marenkipuoli ylöspäin tarjoiluvadille. Levitä marjat ja rahkatäyte ja nosta toinen levy (marenkipuoli ylöspäin) päälle. Koristele vadelmilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Isänpäivän marenkikakkuSyntymäpäiväkakkuKesäinen mansikkakakkuIsänpäivän marenkiunelmaHellapoliisin Daim-torttuBritakakku
VadelmapiirakkaKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Vadelmapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Mustikkapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Kesänraikas vadelmavaahtotorttu

  • 18.02.201300:00
    Torttu

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vadelmia kauramuron ja vaniljajogurtin kera

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Vadelmavuoat