Mainos

Vadelmabritatorttu

Leivo raikas marenkinen britatorttu! Ihanan makean tortun juju on marenkinen kerros levyjen pinnalla.

Ainekset

  • 25 cm:n piirakkavuoka

Pohja

  • 175 g margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 3 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa

Marenkikuorrutus

  • 3 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Leivitykseen

  • Myllyn Paras Korppujauhoja

Täyte

  • 3 dl vadelmia
  • 1 prk vaahtoutuvaa kermaa 2½ dl (200 g)
  • 1 prk maitorahkaa (200 g)
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 3 dl vadelmia

Valmistusohje

Vaahdota pohjaa varten rasva ja sokeri. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokeri-vaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää taikinaan vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja maitoa. Levitä taikina kahteen eri irtopohjavuokaan, jotka on voideltu ja korppujauhotettu tai leivinpaperoitu.

Tee kuorrutus. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Levitä marenki kuohkeaksi kerrokseksi pohjien päälle. Koristele mantelilastuilla ja paista pohjia 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia kauniin vaaleanruskeiksi.

Anna pohjien jäähtyä. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja sokerit. Asettele toinen pohja marenkipuoli ylöspäin tarjoiluvadille. Levitä marjat ja rahkatäyte ja nosta toinen levy (marenkipuoli ylöspäin) päälle. Koristele vadelmilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.