Vadelma-herukkahillo

Hellapoliisin kesäinen ja raikas hillo maistuu vaikkapa lettujen seurana.

Ainekset

  • 300 g vadelmia
  • 200 g punaherukoita
  • 1 rkl vettä
  • 1/2 pkt (= 160 g) Hillo-marmeladisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai vaniljatankoa myllystä

Valmistusohje

Putsaa herukat ja vadelmat ja laita ne kattilaan.

Laita joukkoon tilkka vettä. Kiehauta, kunnes muodostuu vesihöyryä

Lisää hillo-marmeladisokeri koko ajan hämmentäen. Mausta vaniljasokerilla tai rouhitulla vaniljalla.

Anna kiehua muutaman minuutin ajan.

Mikäli pinnalle on muodostunut vaahtoa, kuori se pois lusikalla.

Laita hillo puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje kansi.

Nauti lettujen tai leivonnaisten kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.