Vadelma-herukkahillo

Hellapoliisin kesäinen ja raikas hillo maistuu vaikkapa lettujen seurana.

Ainekset

  • 300 g vadelmia
  • 200 g punaherukoita
  • 1 rkl vettä
  • 1/2 pkt (= 160 g) Hillo-marmeladisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai vaniljatankoa myllystä

Valmistusohje

Putsaa herukat ja vadelmat ja laita ne kattilaan.

Laita joukkoon tilkka vettä. Kiehauta, kunnes muodostuu vesihöyryä

Lisää hillo-marmeladisokeri koko ajan hämmentäen. Mausta vaniljasokerilla tai rouhitulla vaniljalla.

Anna kiehua muutaman minuutin ajan.

Mikäli pinnalle on muodostunut vaahtoa, kuori se pois lusikalla.

Laita hillo puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje kansi.

Nauti lettujen tai leivonnaisten kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!