Vadelma-herukkahillo
Hellapoliisin kesäinen ja raikas hillo maistuu vaikkapa lettujen seurana.
Ainekset
- 300 g vadelmia
- 200 g punaherukoita
- 1 rkl vettä
- 1/2 pkt (= 160 g) Hillo-marmeladisokeria
- 1 tl vaniljasokeria tai vaniljatankoa myllystä
Valmistusohje
Putsaa herukat ja vadelmat ja laita ne kattilaan.
Laita joukkoon tilkka vettä. Kiehauta, kunnes muodostuu vesihöyryä
Lisää hillo-marmeladisokeri koko ajan hämmentäen. Mausta vaniljasokerilla tai rouhitulla vaniljalla.
Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Mikäli pinnalle on muodostunut vaahtoa, kuori se pois lusikalla.
Laita hillo puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje kansi.
Nauti lettujen tai leivonnaisten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan