Vadelma-herukkahillo
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665254/landscape16_9/515/290/718f5174a6271c838ffbd6288383fb3/Lc/2-11940.jpg)
Hellapoliisin kesäinen ja raikas hillo maistuu vaikkapa lettujen seurana.
Ainekset
- 300 g vadelmia
- 200 g punaherukoita
- 1 rkl vettä
- 1/2 pkt (= 160 g) Hillo-marmeladisokeria
- 1 tl vaniljasokeria tai vaniljatankoa myllystä
Valmistusohje
Putsaa herukat ja vadelmat ja laita ne kattilaan.
Laita joukkoon tilkka vettä. Kiehauta, kunnes muodostuu vesihöyryä
Lisää hillo-marmeladisokeri koko ajan hämmentäen. Mausta vaniljasokerilla tai rouhitulla vaniljalla.
Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Mikäli pinnalle on muodostunut vaahtoa, kuori se pois lusikalla.
Laita hillo puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje kansi.
Nauti lettujen tai leivonnaisten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka