Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaalea ruokaleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on klassinen, vaalea, rapeakuorinen leipä. Koska taikinaan tulee rasvaa, leipä ei murusta paljoakaan. Leivän voi hyvin pakastaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

2 leipään

  • 50 g tuorehiivaa
  • 5 dl vettä
  • 50 g voita tai margariinia
  • 2 tl suolaa
  • 14 dl vehnäjauhoja (josta n. 1 dl leipomiseen)
  • 2 tl unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi ja voi/margariini kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murusta hiiva kulhoon ja liuota se vähäiseen määrään kädenlämpöistä nestettä. Lisää loput nesteestä. Lisää suola ja jauhot, mutta säästä noin 1 dl leipomisvaiheeseen. Sekoita monitoimikoneessa n. 5 minuuttia kunnes taikina on notkea, hieman löysä ja tahmea. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa tilassa huoneenlämmössä n. 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla. Jaa kahteen osaan. Muotoile limpuiksi. Laita limput voidellulle pellille (tai leivinpaperille pellille). Anna kohota liinan alla vedottomassa tilassa n. 40 minuuttia.

3. Esikuumenna uuni 200 asteeseen ja laita uuninkestävä vuoka, jossa on hieman vettä, uunin pohjalle. Penslaa leivät nopeasti kylmällä vedellä ja leikkaa muutama vino viilto terävällä veitsellä. Jos haluat, ripottele leipien päälle unikonsiemeniä juuri ennen uuniin laittamista.

4. Paista leipiä uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 40 minuuttia kunnes ne kuulostavat ontoilta, kun pohjaa koputtaa kevyesti. Anna leipien jäähtyä ritilällä ilman liinaa, jotta rapea kuori säilyy.

Lisää aiheesta:

Vaalea ruokaleipä unikonsiemeninRusinalimppuMaalaisleipä eteläeurooppalaisittainAuringonkukkaleipäGrahamvuokaleipäSetsuuri
LeipäKananmunatonKasvisruokaGoGreenLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä