Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaalea maalaisleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

2 leipään

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä (tai maitoa)
  • 50 g voita
  • 2 tl suolaa
  • 14 dl vehnäjauhoja (josta n. 1 dl leipomiseen)
  • 2 tl unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi ja voi kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murusta hiiva kulhoon ja liuota se pieneen määrään lämmintä vettä. Lisää loput vedestä, suola ja jauhot, mutta säästä hieman jauhoja leipomisvaiheeseen. Sekoita koneessa reilut 5 minuuttia notkeaksi taikinaksi. Taikinasta tulee aika löysä ja tahmea. Anna kohota liinan alla vedottomassa tilassa huoneenlämmössä n. 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä. Jaa kahteen osaan. Muotoile limpuiksi. Laita ne voidellulle pellille, tai leivinpaperille pellille, saumat alaspäin. Anna kohota liinan alla vedottomassa tilassa n. 40 minuuttia.

3. Esikuumenna uuni 200 asteeseen ja laita uuninkestävä vuoka, jossa on hieman vettä, uunin pohjalle. Penslaa leivät nopeasti kylmällä vedellä, leikkaa pintaan muutama viilto terävällä veitsellä. Jos haluat, ripottele päälle unikonsiemeniä juuri ennen kuin laitat leivät uuniin.

4. Paista toiseksi alimmalla tasolla n. 40 minuuttia, kunnes leivät kuulostavat ontoilta, kun niitä koputtaa kevyesti alapuolelta. Anna jäähtyä ritilällä ilman liinaa, niin rapea kuori säilyy.

Lisää aiheesta:

Tumma kuminaleipäSaksanpähkinäleipäVaalea ruokaleipäHapankaaliröttösetAuringonkukkaleipäLaskiaiskranssi
MaalaisleipäKananmunatonKasvisruokaGoGreenLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Maalaisleipä
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Helppo maalaisleipä

  • 18.02.201300:00
    Leipä

    Gluteeniton maalaisvuokaleipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maalaisleipä hapantaikinasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maalaisleipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vaalea maalaisleipä