Vaalea leipäpalmikko unikonsiemenillä
Taikinan palmikointi tekee tästä maukkaasta leivästä entistä houkuttelevamman.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
2 palmikkoon
- 3 ½ dl grahamjauhoja
- 50 g hiivaa
- 250 g rahkaa
- 2 ½ rkl vaaleaa siirappia
- 5 dl maitoa
- 1 ½ tl suolaa
- 8 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna penslaukseen
- 2 rkl unikonsiemeniä
Valmistusohje
1. Kuumenna maito 37-asteiseksi. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä maitoa. Lisää loput maidosta, rahka, siirappi, suola ja jauhot, työstä taikina notkeaksi. Anna kohota 30 minuuttia vedottomassa tilassa.
2. Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa se pehmeäksi ja notkeaksi. Jaa kuuteen yhtä suureen osaan, pyöritä pitkoiksi ja palmikoi löysästi kahdeksi palmikoksi. Laita ne leivinpaperille pellille ja anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Kuumenna uuni samalla 225 asteeseen.
3. Vatkaa muna kupissa ja penslaa leivät. Ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti