Vaahtoava sienikeitto

Voit käyttää tähän suloiseen keittoon yhtä hyvin herkkusieniä kuin siitakesieniäkin, puhumattakaan metsäsienistä, jos niitä on saatavissa.

Neljälle

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g tuoreita sieniä
  • 1 tl voita
  • 1 l sienilientä
  • 2 ½ dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • leipää
  • sinihomejuustoa muruina

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynsi ja sienet. Paista kaikkia voissa kattilassa. Nosta puolet hakkeesta kattilasta ja siirrä sivuun.

2. Kaada kattilaan sieniliemi ja kerma ja kiehuttele hiljaa miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Soseuta keitto sauvasekoittimella kattilassa. Nosta keittoa annoskulhoihin, ripota jokaiseen annokseen sipuli-sienihaketta ja tarjoile heti leivän ja murustellun sinihomejuuston kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja