Vaahtoava sienikeitto
Voit käyttää tähän suloiseen keittoon yhtä hyvin herkkusieniä kuin siitakesieniäkin, puhumattakaan metsäsienistä, jos niitä on saatavissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 200 g tuoreita sieniä
- 1 tl voita
- 1 l sienilientä
- 2 ½ dl kermaa
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- leipää
- sinihomejuustoa muruina
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynsi ja sienet. Paista kaikkia voissa kattilassa. Nosta puolet hakkeesta kattilasta ja siirrä sivuun.
2. Kaada kattilaan sieniliemi ja kerma ja kiehuttele hiljaa miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella kattilassa. Nosta keittoa annoskulhoihin, ripota jokaiseen annokseen sipuli-sienihaketta ja tarjoile heti leivän ja murustellun sinihomejuuston kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan