Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunissa paistettua fenkolia ja röstejä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä valmistamme vihanneksista röstejä uunissa paistetun fenkolin seuraksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 3 isoa fenkolia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl voita
  • 30 cl kuivaa vermuttia, valkoviiniä tai vettä
  • suolaa ja pippuria

Röstit

  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 400 g porkkanoita
  • 400 g perunoita
  • 400 g palsternakkaa tai juuriselleriä
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl timjamia tai rosmariinia
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Tarvitset myös

  • voipaperiarkin

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa fenkoleista varret. Leikkaa fenkolit puolen sentin kokoisiksi viipaleiksi. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita viipaleet vuokaan. Viipaloi valkosipuli ja lisää vuokaan. Laita päälle voinokareita. Kaada päälle vermutti (tai viini tai vesi). Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita. Rypistä ja kostuta voipaperi ja peitä fenkolit sillä. Paista uunissa 30-40 minuuttia.

2. Raasta kaikki vihannekset ja perunat karkeasti. Taputtele ne kuiviksi talouspaperilla ja sekoita jauhojen, yrttien, suolan ja pippurin kanssa. Jaa neljään osaan. Paista osa kerrallaan voissa pannussa ja paina kasaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista n. 3 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita ja pysyvät kasassa. Käännä paistinlastan avulla ja paista 3 minuuttia toiselta puolelta. Tee samoin loppujen vihannesten kanssa.

3. Asettele röstit neljälle lämpimälle lautaselle ja fenkolit röstien päälle.

Lisää aiheesta:

Vihannes-kalapateeYrtti-fetatäytteinen lammasrullaLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläUunilammascurryLammaspaisti ratatouillen keraKalagratiini foliovuoassa
FenkoliruokiaLisäkeruoatKananmunatonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Fenkoliruokia
  • 08.05.202315:45
    Makkarapasta

    Harri Syrjäsen chorizo-fenkolipasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Karamellisoitua fenkolia grana-padano -juuston kanssa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevyt fenkolilounas

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fenkoli-sellerikeitto ja pekoni-oliivisilppu

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Fenkolia kurkun ja perunapyreen kera