Uunipasta hukutetaan erilaisiin juustoihin, nam!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 450 g rigatoni-pastaa
- 4 rkl neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
- 1 suuri munakoiso kuutioituna
- 15 oliivia pilkottuna
- 10 suurta aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
- 2 kuivattua chilipalkoa murskattuna (vapaaehtoista!)
- 750 ml tomaattimurskaa
- 400 g mozzarellaraastetta
- oman maun mukaan savustettua juustoa kuutioituna (esim. scamorzaa)
- tuoretta parmesaaniraastetta päälle ripoteltavaksi
- suolaa
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Laita rigatoni keittymään suolalla maustettuun veteen.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota pilkottu valkosipuli, munakoiso, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja chilipaprikat. Lisää joukkoon tomaattimurska ja suolaa.
- Valuta pasta, lisää kastikkeen joukkoon, ripottele päälle parmesaani ja keitä puolisen minuuttia.
- Laita puolet rigatoniseoksesta, mozzarellaraasteesta ja savustetusta juustosta uunivuokaan ja ripottele parmesaania. Laita juustojen päälle loput rigatonista ja lisää toinen juustokerros. Paista uunissa 20 – 30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.