Uunipasta

Uunipasta hukutetaan erilaisiin juustoihin, nam!

4 hengelle

  • 450 g rigatoni-pastaa
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 1 suuri munakoiso kuutioituna
  • 15 oliivia pilkottuna
  • 10 suurta aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
  • 2 kuivattua chilipalkoa murskattuna (vapaaehtoista!)
  • 750 ml tomaattimurskaa
  • 400 g mozzarellaraastetta
  • oman maun mukaan savustettua juustoa kuutioituna (esim. scamorzaa)
  • tuoretta parmesaaniraastetta päälle ripoteltavaksi
  • suolaa

Valmistusohje

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

- Laita rigatoni keittymään suolalla maustettuun veteen.

- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota pilkottu valkosipuli, munakoiso, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja chilipaprikat. Lisää joukkoon tomaattimurska ja suolaa.

- Valuta pasta, lisää kastikkeen joukkoon, ripottele päälle parmesaani ja keitä puolisen minuuttia.

- Laita puolet rigatoniseoksesta, mozzarellaraasteesta ja savustetusta juustosta uunivuokaan ja ripottele parmesaania. Laita juustojen päälle loput rigatonista ja lisää toinen juustokerros. Paista uunissa 20 – 30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.