Uunipasta
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676690/landscape16_9/515/290/47ee840114607f5059287f40d1ea3411/KX/813423-8307.jpg)
Uunipasta hukutetaan erilaisiin juustoihin, nam!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 450 g rigatoni-pastaa
- 4 rkl neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
- 1 suuri munakoiso kuutioituna
- 15 oliivia pilkottuna
- 10 suurta aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
- 2 kuivattua chilipalkoa murskattuna (vapaaehtoista!)
- 750 ml tomaattimurskaa
- 400 g mozzarellaraastetta
- oman maun mukaan savustettua juustoa kuutioituna (esim. scamorzaa)
- tuoretta parmesaaniraastetta päälle ripoteltavaksi
- suolaa
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Laita rigatoni keittymään suolalla maustettuun veteen.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota pilkottu valkosipuli, munakoiso, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja chilipaprikat. Lisää joukkoon tomaattimurska ja suolaa.
- Valuta pasta, lisää kastikkeen joukkoon, ripottele päälle parmesaani ja keitä puolisen minuuttia.
- Laita puolet rigatoniseoksesta, mozzarellaraasteesta ja savustetusta juustosta uunivuokaan ja ripottele parmesaania. Laita juustojen päälle loput rigatonista ja lisää toinen juustokerros. Paista uunissa 20 – 30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka