Uunipannuruudut
Nykyään löytyy monenlaisia valmiita kakkuaineksia, joita voi käyttää pohjana muuhun leipomiseen. Tavallisen sokerikakkuaineksen lisäksi välillä voi kokeilla vaikkapa sitruunakakkuaineksia. Vaihteluhan virkistää!
20 ruutuun
- 1 pkt sokerikakkuaineksia
Kuorrutus
- 200 g tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 5 rkl vahvaa, kylmää kahvia
- 3 rkl sulatettua margariinia
- 2 tl vaniljasokeria
- kookoshiutaleita
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita sokerikakkuainekset taikinaksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pieneen uunipannuun.
2. Paista kakku valmiiksi uunin keskitasolla, n. 10 minuuttia.
3. Sekoita kuorrutuksen ainekset, paitsi kookos, kattilassa. Kuumenna ja sekoita niin että margariini sulaa. Levitä kuorrutus kakulle heti kun se tulee uunista, ripottele päälle kookosta ja leikkaa ruuduiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!