Uuniomenat saksanpähkinöiden kera
Julkaistu
Tämä on helppo ja nopea jälkiruoka, jonka voit tarjoilla vaniljavispin tai jäätelön kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 omenaa, ohuina viipaleina
- ½ dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
- 2 tl kanelia
- 60 g voita
- öljyä vuokaan
- vispattavaa vanilijakastiketta, esim. Flora Vanilla
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi omenat ohuesti ja laita ne uuninkestävään, voideltuun vuokaan. Ripottele päälle kanelia ja rouhittuja pähkinöitä.
2. Höylää päälle voi juustohöylän avulla. Paista omenoita uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes voi on sulanut, ja kokonaisuus saanut hieman väriä.
3. Omenoiden tulee olla aika pehmeitä. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile haaleana vispatun vanilijakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan