Tämä on helppo ja nopea jälkiruoka, jonka voit tarjoilla vaniljavispin tai jäätelön kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 omenaa, ohuina viipaleina
- ½ dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
- 2 tl kanelia
- 60 g voita
- öljyä vuokaan
- vispattavaa vanilijakastiketta, esim. Flora Vanilla
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi omenat ohuesti ja laita ne uuninkestävään, voideltuun vuokaan. Ripottele päälle kanelia ja rouhittuja pähkinöitä.
2. Höylää päälle voi juustohöylän avulla. Paista omenoita uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes voi on sulanut, ja kokonaisuus saanut hieman väriä.
3. Omenoiden tulee olla aika pehmeitä. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile haaleana vispatun vanilijakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.