Uuniomenat liköörillä ja viinillä
Amarettolikööri ja valkoviini antavat tähän reseptiin ekstramakua.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4:lle hengelle
- 4 omenaa
- ½ dl sokeria
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl voita
- 50 g keksinmuruja
- 6 cl amarettolikööriä
- 1 dl valkoviiniä
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Poista kokonaisesta omenasta siemenkota esimerkiksi omenaporalla. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon voi ja keksin murut. Asettele omenat uunivuokaan ja täytä seoksella. Sekoita likööri ja viini, kostuta omenat ja kaada loput vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Tarjoile välittömästi vaniljajäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka