Uuniomenat liköörillä ja viinillä

Amarettolikööri ja valkoviini antavat tähän reseptiin ekstramakua.

4:lle hengelle

  • 4 omenaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl voita
  • 50 g keksinmuruja
  • 6 cl amarettolikööriä
  • 1 dl valkoviiniä
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Poista kokonaisesta omenasta siemenkota esimerkiksi omenaporalla. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon voi ja keksin murut. Asettele omenat uunivuokaan ja täytä seoksella. Sekoita likööri ja viini, kostuta omenat ja kaada loput vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Tarjoile välittömästi vaniljajäätelön kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.