Uuniomeletti
Uuniomeletti on ihana klassikko. Se tarjoillaan usein muhennoksen kera, joka voidaan valmistella etukäteen. Itse munakas on kuitenkin valmistettava viime hetkellä: Se maistuu parhaimmalta vastapaistettuna. Tämä sopii myös lounasruoaksi.
Neljälle
- 5 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita vuoan voiteluun
Valmistusohje
1. Vatkaa munat suolan ja pippurin kera. Vatkaa mukaan maito vähän kerrallaan. Laita voi vuokaan, jossa aiot paistaa munakkaan, ja anna voin sulaa uunissa.
2. Ota vuoka uunista ja kaada munakastaikina vuokaan. Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Aika riippuu vuoan koosta. Munakkaan tulee jähmettyä, saada kaunis väri ja kohota hieman. Irrota omeletti varoen vuoan reunoista.
3. Jos tarjoilet omeletin muhennoksen kera, voit kaataa muhennoksen munakkaan päälle ja koristella persiljalla, tai sitten käännät munakkaan lautaselle, annat puolikkaan munakkaan pysyä vuoassa, kaadat muhennoksen lautaspuolikkaalle ja käännät lopun munakkaan muhennoksen päälle. Tämä näyttää erittäin elegantilta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan