Uuniomeletti
Uuniomeletti on ihana klassikko. Se tarjoillaan usein muhennoksen kera, joka voidaan valmistella etukäteen. Itse munakas on kuitenkin valmistettava viime hetkellä: Se maistuu parhaimmalta vastapaistettuna. Tämä sopii myös lounasruoaksi.
Neljälle
- 5 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita vuoan voiteluun
Valmistusohje
1. Vatkaa munat suolan ja pippurin kera. Vatkaa mukaan maito vähän kerrallaan. Laita voi vuokaan, jossa aiot paistaa munakkaan, ja anna voin sulaa uunissa.
2. Ota vuoka uunista ja kaada munakastaikina vuokaan. Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Aika riippuu vuoan koosta. Munakkaan tulee jähmettyä, saada kaunis väri ja kohota hieman. Irrota omeletti varoen vuoan reunoista.
3. Jos tarjoilet omeletin muhennoksen kera, voit kaataa muhennoksen munakkaan päälle ja koristella persiljalla, tai sitten käännät munakkaan lautaselle, annat puolikkaan munakkaan pysyä vuoassa, kaadat muhennoksen lautaspuolikkaalle ja käännät lopun munakkaan muhennoksen päälle. Tämä näyttää erittäin elegantilta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Mokkapalat
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti