Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunimureke pekonin ja sienten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Käytä murekkeeseen joko sika-, nauta- tai sikanautajauhelihaa. Lammasjauhelihakin on hyvää, silloin voit vaihtaa persiljan rosmariiniin.

Neljälle-viidelle

  • 600 g jauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 maustemitta nelimaustetta
  • ½ dl persiljasilppua
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 muna
  • 1 paketti pekonikuutioita
  • 250 g herkkusieniä
  • 125 g vihreitä pakasteherneitä
  • ½ dl lihalientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • voita vuokaan

Lisäksi

  • vihreitä papuja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita jauhelihaan mausteet, persiljasilppu, perunajauho ja muna. Paista pekonikuutioita ja sen jälkeen sienisilppua, kunnes ne saavat vähän väriä. Sekoita mureketaikinaan pekoni, herneet ja puolet sienistä.

2. Muotoile murekkeesta pitkänomainen lippu voideltuun uunivuokaan. Penslaa pinta voisulalla. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Sirottele pinnalle loput sienet.

3. Lisää kerma vuokaan ja jatka murekkeen paistamista kypsäksi, noin 20 minuuttia. Tarjoile vihreitten papujen kanssa.

Lisää aiheesta:

Broileria piparjuurikastikkeessaPekonilla täytetty murekeJauheliha-perunapaistosLammasmureke maissin ja paprikan keraPatee oliivien keraHerkkusienitäytteinen mureke
LihamurekePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke
  • 23.09.201916:00
    Nopeat ja helpot

    Lihamureke Kari Aihisen tapaan eli Markku ja laivankastike

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Skottilaiset munat

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauheliha-broilerimureke

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Mureke

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jauhelihamureke