Uunimureke pekonin ja sienten kera

Käytä murekkeeseen joko sika-, nauta- tai sikanautajauhelihaa. Lammasjauhelihakin on hyvää, silloin voit vaihtaa persiljan rosmariiniin.

Neljälle-viidelle

  • 600 g jauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 maustemitta nelimaustetta
  • ½ dl persiljasilppua
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 muna
  • 1 paketti pekonikuutioita
  • 250 g herkkusieniä
  • 125 g vihreitä pakasteherneitä
  • ½ dl lihalientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • voita vuokaan

Lisäksi

  • vihreitä papuja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita jauhelihaan mausteet, persiljasilppu, perunajauho ja muna. Paista pekonikuutioita ja sen jälkeen sienisilppua, kunnes ne saavat vähän väriä. Sekoita mureketaikinaan pekoni, herneet ja puolet sienistä.

2. Muotoile murekkeesta pitkänomainen lippu voideltuun uunivuokaan. Penslaa pinta voisulalla. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Sirottele pinnalle loput sienet.

3. Lisää kerma vuokaan ja jatka murekkeen paistamista kypsäksi, noin 20 minuuttia. Tarjoile vihreitten papujen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!