Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunimureke ja stroganoffkastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 500 g sikajauhelihaa
  • ½ sipuli
  • 1 pieni muna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ½ dl korppujauhoa
  • ½ maustemittaa muskottiraastetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja valkopippuria

Stroganoffkastike

  • 2 rkl sipulisilppua
  • 100 g herkkusieniä
  • 20 g punaista paprikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 dl vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl provencen yrttimausteita
  • ½ tl sambal oelekia
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 2 rkl maustekurkkusilppua
  • 2 rkl hillosipulisilppua
  • 1 tl kaprista
  • 1 dl kermaa
  • 4 cl vodkaa tai giniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta sipuli ja valkosipuli. Sekoita jauhelihaan sipuli, muna, korppujauho, muskotti, paprikajauhe, suola ja pippuri. Muotoile mureketaikinasta pitkänomainen limppu ja nosta se voideltuun uunivuokaan.

2. Penslaa murekkeen pinta vedellä. Paista mureketta uunissa tunti. Jätä se jäähtyvään uuniin. Viipaloi vasta juuri ennen tarjoilua.

3. Kastike: Silppua sipuli, herkkusienet, paprika ja persilja ja kuullota silppuja öljyssä. Purista niiden joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta tomaattipyreellä, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Lisää vettä, laakerinlehti, provencen yrtit, sambal ja persilja. Keitä hiljaa miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Silppua maustekurkku ja hillosipulit. Sekoita kastikkeeseen yhdessä kapristen, kerman ja vodkan tai ginin kanssa. Keitä kastiketta kokoon halutun paksuiseksi. Tarjoile murekkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Kokkisodan viimeisessä jaksossa valmistetaan toast skagen torakoista – vieraina Paleface ja Stig Kokkisodan toisessa jaksossa valmistetaan huoltoaseman pika-annos – katso reseptit!Mausteinen broileripataFalafel egyptiläiseen tapaanMakkara-katkarapuvartaat curryriisin ja paprikakastikkeen keraPähkinämureke sienikastikkeella
LihamurekePääruoatLiharuoka

Tämän aterian kruunaajaksi nousee loistava kastike. Aivan tavallinen murekepitko saa kasvojenkohotuksen monen maun soosilla. Keitetyt perunat tai riisi eivät pilaa vaikutelmaa, vaan menevät siinä sivussa ja vievät nälän.

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke
  • 23.09.201916:00
    Nopeat ja helpot

    Lihamureke Kari Aihisen tapaan eli Markku ja laivankastike

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Skottilaiset munat

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauheliha-broilerimureke

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Mureke

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jauhelihamureke