Uunilenkki

Sami tekee torstain kunniaksi helppotekoisen ja herkullisen uunilenkin. Se maistuu monen eri lisukkeen kanssa. Kokeile uunilenkkiä esimerkiksi perunamuusin tai itse tehtyjen ranskalaisten perunoiden kera.

Ainekset

  • 1 lenkkimakkara
  • 1 pieni sipuli
  • 2 tomaattia
  • mustaleima emmentalia
  • ketsuppia
  • sinappia

Valmistusohje

Poista makkarasta kuoret ja leikkaa päälle veitsellä pitkä ura. Leikkaa tomaatti ja sipuli hakkeeksi ja täytä ura sillä.

Mausta sinapilla ja ketsupilla ja asettele päällimmäiseksi runsaasti juustoa. Paista 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes makkara on kuumaa ja juusto kuorruttanut sen.

Helppotekoinen ja herkullinen uunilenkki maistuu esimerkiksi itse tehtyjen ranskalaisten perunoiden tai perunamuusin kanssa. Ranskalaisten reseptin löydät

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!