Uunilenkki
Sami tekee torstain kunniaksi helppotekoisen ja herkullisen uunilenkin. Se maistuu monen eri lisukkeen kanssa. Kokeile uunilenkkiä esimerkiksi perunamuusin tai itse tehtyjen ranskalaisten perunoiden kera.
Ainekset
- 1 lenkkimakkara
- 1 pieni sipuli
- 2 tomaattia
- mustaleima emmentalia
- ketsuppia
- sinappia
Valmistusohje
Poista makkarasta kuoret ja leikkaa päälle veitsellä pitkä ura. Leikkaa tomaatti ja sipuli hakkeeksi ja täytä ura sillä.
Mausta sinapilla ja ketsupilla ja asettele päällimmäiseksi runsaasti juustoa. Paista 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes makkara on kuumaa ja juusto kuorruttanut sen.
Helppotekoinen ja herkullinen uunilenkki maistuu esimerkiksi itse tehtyjen ranskalaisten perunoiden tai perunamuusin kanssa. Ranskalaisten reseptin löydät
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan