Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunileivät olutkuorrutuksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 12 paahtoleipää
  • 3 kananmunaa
  • 400 g juustoraastetta
  • n. 1,5 dl olutta
  • mustapippuria ja suolaa
  • 200 g rapeaksi tiristettyä savukylkeä suikaleina
  • 1/2 rasia herkkusieniä
  • 12 kuivattua luumua
  • ketsuppia

Valmistusohje

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste. Lisää olutta vähän kerrallaan, kunnes saat kuohkean ja taikinamaisen löysähkön seoksen. Mausta suolalla ja pippurilla, noin teelusikallinen suolaa riittää tähän määrään.

Leikkaa herkkusienet ihan ohuiksi viipaleiksi. Voitele paahtoleivät ketsupilla ja asettele jokaisen päälle herkkusieniä. Ripottele leiville savukylkisuikaleet ja asettele jokaisen keskelle yksi luumu. Lusikoi jokaiselle leivälle juustokuorrutetta pari kolme lusikallista ja paista uunissa 220 asteessa grillivastuksella, kunnes juustokuorrutus on rapea ja saanut kauniin paahtuneen värin.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin punajuuri-homejuustopannariSuklaiset munakoisotLammasmureke maissin ja paprikan keraSveitsinleike eli cordon bleuLohta ja kasviksia filotaikinassaKevyet punajuuri-jauhelihapihvit
LihavoileipäAlkuruoatLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä
  • 12.05.202408:00
    Raparperi

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jättiläisvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Italialainen voileipä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sieni-pekonileivät