Uunikylki ja pinaattimuhennos

Kypsennä siankylki palana uunissa, niin saat maksimaalisen maun, mutta minimaalisesti käryä keittiöön.

Neljälle

  • 800 g tuoretta siankylkeä
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta
  • 1 rkl siirappia
  • 2 rkl vettä
  • 4-6 tomaattia
  • hyppysellinen oreganoa
  • 350 g pinaattimuhennosta pakasteena
  • 1 dl kermaa
  • 1 maustemitta muskottia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa siankylkipalan kamara raidalliseksi terävällä veitsellä. Mausta liha suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Nosta uunivuokaan ja paina lihaan paistomittari.

2. Paista uunin keskitasolla, kunnes mittari näyttää 85 astetta. Penslaa lihaa paistamisen loppupuolella veteen sekoitetulla siirapilla. Leikkaa risti tomaattien päähän, sirota päälle vähän suolaa ja oreganoa ja laita mukaan paistumaan viimeiseksi 20 minuutiksi.

3. Kuumenna pinaatti, lisää kerma ja mausta muskotilla. Viipaloi liha ja nosta pinaattipedille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.