Uunikassleria viinikastikkeella
Tässä käytämme lämminsavustettua, kypsää kassleria, joka sinun tarvitsee vain viipaloida, halutessasi paistaa ja syödä. Mutta siitä tule paljon maukkaampaa, jos valmistat kasslerin reseptimme mukaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g kypsiä kasslerviipaleita
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2-3 dl kahvikermaa
- 2 rkl chilikastiketta
- 5 cl sherryä tai portviiniä
- juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kasslerviipaleet uunivuokaan.
2. Paista margariini ja jauhot kattilassa, lisää kerma, mausta. Lisää chili. Keitä 5 minuuttia.
3. Ota kattila liedeltä, lisää viini ja levitä kastike lihalle uunivuokaan. Ripottele päälle juustoa, gratinoi uunissa 10-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan