Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunikassleria ja valkosipulipinaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 800 g kassleria
  • 1 dl japanilaista soijaa
  • 1 dl kuivaa sherryä
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl arrowjuurijauhetta
  • 250 g pakastettua tai tuoretta pinaattia
  • 100 g herkkusieniä
  • voita tai margariinia paistamiseen
  • 2-3 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Marinadi: Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita soija, sherry, siirappi, vesi, inkivääri ja viinietikka, purista sekaan valkosipuli. Laita liha muovipussiin, kaada päälle marinadi ja sulje pussi tiiviisti. Anna lihan marinoitua 1-2 tuntia huoneenlämmössä, käännä pussia muutaman kerran marinoitumisen aikana.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota liha pussista ja kuivaa sen pinta (ota marinadi talteen), työnnä paistolämpömittari lihaan ja paista lihaa uunissa kunnes mittari näyttää 82-85 astetta.

3. Sulata pakastepinaatti ja purista siitä neste tai kiehauta tuore pinaatti. Puhdista ja halkaise herkkusienet ja ruskista ne voissa. Alenna lämpöä, sekoita joukkoon pinaatti ja lisää suola sekä valkosipuli. Vatkaa arrowjuurijauhe kylmään marinadiin ja anna sen kiehua hiljalleen viisi minuuttia herkulliseksi kastikkeeksi.

Lisää aiheesta:

Jogurtissa marinoidut broilerivartaatVanhanajan hirvipaistiJuustocurry herneiden keraLammasta ja sipuliaIsoäidin marinoitu naudanpaistiVoitaikinapiiras kanalla
UunikasslerKananmunatonPääruoatLiharuoka

Grillikausi on tältä vuodelta ohitse, mutta kassleriahan voi syödä muullakin tavalla valmistettuna. Kokeile vaikkapa uunissa paistettuna valkosipulipinaatin kera, lisukkeeksi sopii keitetty riisi.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikassler
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunikassleria viinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Sinappihunnutettu kassler ja linssipyree

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Koivunoksilla paistettua sianniskaa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Yrttikassleri ja maissisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunikassleria ja valkosipulipinaattia