Uunijuurekset
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662428/landscape16_9/515/290/566ec57162449582fcf03d3c3cc9ba5b/RP/uunijuurekset-11855.jpg)
Julkaistu
Uunijuurekset ovat hyvä lisuke. Kypsennä uunijuureksia noin 40 minuutin ajan. Uunijuureksien reseptin teki Hellapoliisi.
Uunijuurekset, 4 annosta
- 3 keskikokoista porkkanaa
- 200 g palsternakkaa
- 200 g juuriselleriä
- 200 g lanttua
- 2-3 sipulia
- 2 rkl öljyä
- ½ dl siirappia
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Kuori porkkanat, palsternakka, juuriselleri, lanttu ja sipulit. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää joukkoon kasvikset.Kääntele muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon siirappi, vesi ja suola. Kiehauta.
Laita ainekset uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka