Uunijuurekset
Uunijuurekset ovat hyvä lisuke. Kypsennä uunijuureksia noin 40 minuutin ajan. Uunijuureksien reseptin teki Hellapoliisi.
Uunijuurekset, 4 annosta
- 3 keskikokoista porkkanaa
- 200 g palsternakkaa
- 200 g juuriselleriä
- 200 g lanttua
- 2-3 sipulia
- 2 rkl öljyä
- ½ dl siirappia
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Kuori porkkanat, palsternakka, juuriselleri, lanttu ja sipulit. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää joukkoon kasvikset.Kääntele muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon siirappi, vesi ja suola. Kiehauta.
Laita ainekset uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan