Uunihedelmät
Uunihedelmät sopivat mainiosti kesäiseksi jälkiruoaksi. Ne voit valmistaa myös kesällä grillivuoassa kuumassa grillissä.
4-5 annosta
- 2 isoa omenaa
- 2 isoa päärynää
- 235/410 g säilykepersikoita
- 1 tuore ananas
- 1-2 banaania
- 1 dl kookospalmusokeria
- ripaus kanelia
Pinnalle
- 1 dl vispikermaa
- 2 rkl kookospalmusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Kuori ja paloittele omenat ja päärynät.
Valuta ja paloittele säilykepersikat.
Kuori ananas ja poista kova keskusta. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Kuori ja paloittele banaanit.
Sekoita hedelmäpalat reunallisessa uunivuossa yhdessä kookospalmusokerin ja kanelin kanssa.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 20-30 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes hedelmät pehmenevät.
Vaahdota seuraksi kermavaahtoa. Mausta kookospalmusokerilla ja vaniljasokerilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi