Uunihedelmät

Uunihedelmät sopivat mainiosti kesäiseksi jälkiruoaksi. Ne voit valmistaa myös kesällä grillivuoassa kuumassa grillissä.

4-5 annosta

  • 2 isoa omenaa
  • 2 isoa päärynää
  • 235/410 g säilykepersikoita
  • 1 tuore ananas
  • 1-2 banaania
  • 1 dl kookospalmusokeria
  • ripaus kanelia

Pinnalle

  • 1 dl vispikermaa
  • 2 rkl kookospalmusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Kuori ja paloittele omenat ja päärynät.

Valuta ja paloittele säilykepersikat.

Kuori ananas ja poista kova keskusta. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Kuori ja paloittele banaanit.

Sekoita hedelmäpalat reunallisessa uunivuossa yhdessä kookospalmusokerin ja kanelin kanssa.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 20-30 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes hedelmät pehmenevät.

Vaahdota seuraksi kermavaahtoa. Mausta kookospalmusokerilla ja vaniljasokerilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.