Uunihedelmät sopivat mainiosti kesäiseksi jälkiruoaksi. Ne voit valmistaa myös kesällä grillivuoassa kuumassa grillissä.
4-5 annosta
- 2 isoa omenaa
- 2 isoa päärynää
- 235/410 g säilykepersikoita
- 1 tuore ananas
- 1-2 banaania
- 1 dl kookospalmusokeria
- ripaus kanelia
Pinnalle
- 1 dl vispikermaa
- 2 rkl kookospalmusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Kuori ja paloittele omenat ja päärynät.
Valuta ja paloittele säilykepersikat.
Kuori ananas ja poista kova keskusta. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Kuori ja paloittele banaanit.
Sekoita hedelmäpalat reunallisessa uunivuossa yhdessä kookospalmusokerin ja kanelin kanssa.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 20-30 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes hedelmät pehmenevät.
Vaahdota seuraksi kermavaahtoa. Mausta kookospalmusokerilla ja vaniljasokerilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!