Uunibroileri
Jos löydät ison broilerin, se riittää neljällekin, valitse muuten kaksi pienempää. Riisi, pasta tai couscous ovat hyviä lisäkkeitä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 iso broileri
- suolaa ja pippuria
- 1 tl rosmariinia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 25 g voisulaa
- 2 dl kanalientä
- 1 dl kermaa
- ½ dl persiljasilppua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero broileri kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Pilko valkosipuli ja sirottele rosmariinin kanssa broilerin sisä- ja ulkopuolelle. Aseta lintu uunivuokaan.
2. Penslaa broileri voisulalla ja paista uunin alatasolla noin tunti.
3. Ota broileri uunista, vispaa uunivuoka kanaliemellä ja siivilöi paistoliemi kattilaan. Lisää kerma ja keitä kokoon. Sirottele persiljasilppua päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan