Uunibroileri

Jos löydät ison broilerin, se riittää neljällekin, valitse muuten kaksi pienempää. Riisi, pasta tai couscous ovat hyviä lisäkkeitä.

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl rosmariinia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 25 g voisulaa
  • 2 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • ½ dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero broileri kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Pilko valkosipuli ja sirottele rosmariinin kanssa broilerin sisä- ja ulkopuolelle. Aseta lintu uunivuokaan.

2. Penslaa broileri voisulalla ja paista uunin alatasolla noin tunti.

3. Ota broileri uunista, vispaa uunivuoka kanaliemellä ja siivilöi paistoliemi kattilaan. Lisää kerma ja keitä kokoon. Sirottele persiljasilppua päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.