Uunibroileri

Jos löydät ison broilerin, se riittää neljällekin, valitse muuten kaksi pienempää. Riisi, pasta tai couscous ovat hyviä lisäkkeitä.

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl rosmariinia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 25 g voisulaa
  • 2 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • ½ dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero broileri kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Pilko valkosipuli ja sirottele rosmariinin kanssa broilerin sisä- ja ulkopuolelle. Aseta lintu uunivuokaan.

2. Penslaa broileri voisulalla ja paista uunin alatasolla noin tunti.

3. Ota broileri uunista, vispaa uunivuoka kanaliemellä ja siivilöi paistoliemi kattilaan. Lisää kerma ja keitä kokoon. Sirottele persiljasilppua päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja