Mainos

Uudenvuoden viikuna-valkohomejuusto-cocktailpalat

Makeansuolaiset lämpimäiset ovat oivaa uudenvuoden naposteltavaa. Piparimuoteilla leivonnaisista kehkeytyy suloisia sydämiä, tähtiä, kuita ja muita kuvioita.

Ainekset

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehti-, Torttu- tai Voitaikinalevyjä (500 g)
  • munaa voiteluun
  • unikon, fenkolin tms. siemeniä koristeeksi

Täyte

  • 100 g valkohomejuustoa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 150 g viikunahilloa tai hilloketta

Valmistusohje

Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota tähden ja kuun tms. muotoisella piparimuotilla sulaneesta taikinalevystä kuvioita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi unikon tai fenkolin siemeniä. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5–10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Sekoita juustot keskenään. Halkaise jäähtyneet kuviot terävällä veitsellä ja laita väliin täytteeksi 1–2 teelusikallista juustoseosta ja 1 tl viikunahilloa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.