Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uudenvuoden viikuna-valkohomejuusto-cocktailpalat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makeansuolaiset lämpimäiset ovat oivaa uudenvuoden naposteltavaa. Piparimuoteilla leivonnaisista kehkeytyy suloisia sydämiä, tähtiä, kuita ja muita kuvioita.

Ainekset

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehti-, Torttu- tai Voitaikinalevyjä (500 g)
  • munaa voiteluun
  • unikon, fenkolin tms. siemeniä koristeeksi

Täyte

  • 100 g valkohomejuustoa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 150 g viikunahilloa tai hilloketta

Valmistusohje

Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota tähden ja kuun tms. muotoisella piparimuotilla sulaneesta taikinalevystä kuvioita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi unikon tai fenkolin siemeniä. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5–10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Sekoita juustot keskenään. Halkaise jäähtyneet kuviot terävällä veitsellä ja laita väliin täytteeksi 1–2 teelusikallista juustoseosta ja 1 tl viikunahilloa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Pienet rapuleivoksetRaikkaat hedelmäviineritSinivalkoiset cocktailpalatItsenäisyyspäivän sinivalkoiset cocktailpalatPikkujoulujen kinkku-tomaattihyrrätLoppiaistähdet ja -kuut
JuustoSuolaiset leivoksetUusivuosiMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 19.08.202412:51
    Proteiini

    Helppo raejuustolevite

  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 12.04.202218:34
    Pasta

    Ricottapilvet

  • 26.06.201712:57
    Hellapoliisi

    Mac and cheese

  • 02.08.201615:23
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin uunijuusto