Urheilijanlimppu
Kun taikinassa on raejuustoa, leivästä tulee mehukasta. Kokonaiset vehnänjyvät ja grahamjauho tekevät leivästä karheaa ja terveellistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 1 dl kokonaisia vehnänjyviä
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 200 g raejuustoa
- 1 l grahamjauhoa
- n. 4 dl erikoisvehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Pane vehnänjyvät likoamaan 2 desiin haaleaa vettä muutama tunti ennen leipomista tai edellisenä päivänä. Valuta jyvät.
2. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon, lisää siihen muut ainekset, lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Nostata 30 minuuttia. Vaivaa taikina hyvin ja jaa se kahtia. Leivo kaksi leipää ja nosta ne voideltuihin leipävuokiin. anna nousta 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista juuri uunin keskitason alapuolella. Kumoa leivät pellille ja paista vielä pohjapuolia noin 15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka