Urheilijanlimppu

Kun taikinassa on raejuustoa, leivästä tulee mehukasta. Kokonaiset vehnänjyvät ja grahamjauho tekevät leivästä karheaa ja terveellistä.

Kaksi leipää

  • 1 dl kokonaisia vehnänjyviä
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 200 g raejuustoa
  • 1 l grahamjauhoa
  • n. 4 dl erikoisvehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Pane vehnänjyvät likoamaan 2 desiin haaleaa vettä muutama tunti ennen leipomista tai edellisenä päivänä. Valuta jyvät.

2. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon, lisää siihen muut ainekset, lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Nostata 30 minuuttia. Vaivaa taikina hyvin ja jaa se kahtia. Leivo kaksi leipää ja nosta ne voideltuihin leipävuokiin. anna nousta 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista juuri uunin keskitason alapuolella. Kumoa leivät pellille ja paista vielä pohjapuolia noin 15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat