Uppomunatoastit papujen kera
Toast on varma valinta alkupalaksi. Tässä ohjeessa leivät päällystetään ruusukaalilla ja pavuilla. Koko komeuden kruunaa uppomuna.
4 annosta
- 200 g ruusukaalia
- 100 g vihreitä papuja
- 175 g sokeriherneitä
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- margariinia
Kastike
- 4 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl chilikastiketta
Uppomunat
- 4 munaa
- 1 litra vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl etikkaa
Koristeluun
- friseesalaattia
- 4 viipaletta bresaolaa eli ilmakuivattua riimihärkää
Valmistusohje
1. Keitä ruusukaalit ja pavut suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä.
2. Uppomunat: Mittaa vesi isoon, matalaan kattilaan ja kiehauta se. Lisää veteen suola sekä etikka. Alenna lämpöä niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu. Riko muna kuppiin ja liu'uta se hitaasti veteen. Kypsennä munaa hiljalleen kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Nosta muna kattilasta reikäkauhalla ja valuta vesi pois.
3. Sekoita kastike oliiviöljystä ja chilikastikkeesta. Paahda leipäviipaleet, leikkaa pois reunat ja levitä viipaleille margariinia. Aseta vihannekset ja muna leipien päälle ja koristele bresaola-viipaleella. Ripottele pinnalle kastiketta ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan