Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uppomunatoastit papujen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Toast on varma valinta alkupalaksi. Tässä ohjeessa leivät päällystetään ruusukaalilla ja pavuilla. Koko komeuden kruunaa uppomuna.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 annosta

  • 200 g ruusukaalia
  • 100 g vihreitä papuja
  • 175 g sokeriherneitä
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • margariinia

Kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl chilikastiketta

Uppomunat

  • 4 munaa
  • 1 litra vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl etikkaa

Koristeluun

  • friseesalaattia
  • 4 viipaletta bresaolaa eli ilmakuivattua riimihärkää

Valmistusohje

1. Keitä ruusukaalit ja pavut suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä.

2. Uppomunat: Mittaa vesi isoon, matalaan kattilaan ja kiehauta se. Lisää veteen suola sekä etikka. Alenna lämpöä niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu. Riko muna kuppiin ja liu'uta se hitaasti veteen. Kypsennä munaa hiljalleen kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Nosta muna kattilasta reikäkauhalla ja valuta vesi pois.

3. Sekoita kastike oliiviöljystä ja chilikastikkeesta. Paahda leipäviipaleet, leikkaa pois reunat ja levitä viipaleille margariinia. Aseta vihannekset ja muna leipien päälle ja koristele bresaola-viipaleella. Ripottele pinnalle kastiketta ja tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

Samosat lampaanjauhelihastaKatkarapupiiraatSalaatti pekonin ja hyydytetyn munan keraKana-kantarellipizzaPapu-katkarapumunakkaatPiccata-leivitettyä kesäkurpitsaa ja paprikariisiä
ToastAlkuruoatGoGreenVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Toast
  • 28.08.202210:00
    Katkarapuleipä

    Toast skagen – Harri Syrjäsen helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Toscanalainen leipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin papuvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohi-katkaraputoast

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapu-muna-mäti-toast