Uppomunatoastit papujen kera

Toast on varma valinta alkupalaksi. Tässä ohjeessa leivät päällystetään ruusukaalilla ja pavuilla. Koko komeuden kruunaa uppomuna.

4 annosta

  • 200 g ruusukaalia
  • 100 g vihreitä papuja
  • 175 g sokeriherneitä
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • margariinia

Kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl chilikastiketta

Uppomunat

  • 4 munaa
  • 1 litra vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl etikkaa

Koristeluun

  • friseesalaattia
  • 4 viipaletta bresaolaa eli ilmakuivattua riimihärkää

Valmistusohje

1. Keitä ruusukaalit ja pavut suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä.

2. Uppomunat: Mittaa vesi isoon, matalaan kattilaan ja kiehauta se. Lisää veteen suola sekä etikka. Alenna lämpöä niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu. Riko muna kuppiin ja liu'uta se hitaasti veteen. Kypsennä munaa hiljalleen kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Nosta muna kattilasta reikäkauhalla ja valuta vesi pois.

3. Sekoita kastike oliiviöljystä ja chilikastikkeesta. Paahda leipäviipaleet, leikkaa pois reunat ja levitä viipaleille margariinia. Aseta vihannekset ja muna leipien päälle ja koristele bresaola-viipaleella. Ripottele pinnalle kastiketta ja tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja