Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uppomunaa, avokadoa ja pekonia paahtoleivällä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uppomunien valmistaminen ei ole vaikeaa, kokeile rohkeasti! Tässä uppomuna tarjoillaan paahtoleivällä pekonin ja avokadon kera.

4 annosta

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 avokado
  • 2 pekoniviipaletta
  • 12 cocktailtomaattia
  • 4 kevätsipulia
  • 2 dl majoneesia
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 rkl etikkaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 5 rkl öljyä
  • 1½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 tl dijonsinappia
  • voita

Valmistusohje

1. Uppomunat: Kaada vesi matalaan, avaraan kattilaan, kiehauta ja lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä niin, että vesi on juuri kiehumispisteessä. Riko kananmuna kuppiin ja anna sen valua hitaasti veteen. Heti valkuaisen hyydyttyä muna on valmis. Tähän menee noin 3 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kattilasta ja valuta.

2. Leikkaa kevätsipuleihin viiltoja pitkittäin ja laita ne kylmään veteen kihartumaan. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka kulhossa. Vatkaa joukkoon sinappi ja öljy. Kuori ja viipaloi avokado. Anna sen marinoitua kastikkeessa. Paista pekoni rapeaksi ja anna rasvan valua viipaleista talouspaperilla. Silppua ruohosipuli ja sekoita se majoneesiin. Murenna joukkoon rakuunaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Paahda leipäviipaleet, leikkaa ne kolmioiksi ja levitä päälle voita. Aseta jokaiselle leivälle muutama avokadoviipale, yksi muna ja muutama nokare majoneesia. Leikkaa pekoniviipaleet kahtia ja aseta ne päällimmäisiksi. Koristele kevätsipulilla ja cocktailtomaatinpuolikkailla.

Lisää aiheesta:

Paahtoleivät päärynä- ja homejuustopäällysteinVihannespiirakkaHyydytetyt kananmunat toastilla avokadon, pekonin ja kevätsipulin keraChilipossua, pitaleipää ja avocadoranskankermaaHovimestarin moussakaLohi-fetapiiras
ToastAlkuruoatBrunssiVälipalatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Toast
  • 28.08.202210:00
    Katkarapuleipä

    Toast skagen – Harri Syrjäsen helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Toscanalainen leipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin papuvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohi-katkaraputoast

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapu-muna-mäti-toast