Uppomunaa, avokadoa ja pekonia paahtoleivällä

Uppomunien valmistaminen ei ole vaikeaa, kokeile rohkeasti! Tässä uppomuna tarjoillaan paahtoleivällä pekonin ja avokadon kera.

4 annosta

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 avokado
  • 2 pekoniviipaletta
  • 12 cocktailtomaattia
  • 4 kevätsipulia
  • 2 dl majoneesia
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 rkl etikkaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 5 rkl öljyä
  • 1½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 tl dijonsinappia
  • voita

Valmistusohje

1. Uppomunat: Kaada vesi matalaan, avaraan kattilaan, kiehauta ja lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä niin, että vesi on juuri kiehumispisteessä. Riko kananmuna kuppiin ja anna sen valua hitaasti veteen. Heti valkuaisen hyydyttyä muna on valmis. Tähän menee noin 3 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kattilasta ja valuta.

2. Leikkaa kevätsipuleihin viiltoja pitkittäin ja laita ne kylmään veteen kihartumaan. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka kulhossa. Vatkaa joukkoon sinappi ja öljy. Kuori ja viipaloi avokado. Anna sen marinoitua kastikkeessa. Paista pekoni rapeaksi ja anna rasvan valua viipaleista talouspaperilla. Silppua ruohosipuli ja sekoita se majoneesiin. Murenna joukkoon rakuunaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Paahda leipäviipaleet, leikkaa ne kolmioiksi ja levitä päälle voita. Aseta jokaiselle leivälle muutama avokadoviipale, yksi muna ja muutama nokare majoneesia. Leikkaa pekoniviipaleet kahtia ja aseta ne päällimmäisiksi. Koristele kevätsipulilla ja cocktailtomaatinpuolikkailla.

Parhaat ruokaohjelmat