Unkarilainen paprikapata
Sianlapaa löytyy usein hyvän hintaan. Tätä kannattaa tehdä isompi erä kerrallaan. Sitten vain keräät ystävät padan ääreen! Pata sopii hyvin tarjoiltavaksi jasmiiniriisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle-kahdeksalle
- 500 g sianlapaa paloina
- 3 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja mustapippuria
- 3 keltasipulia
- 3 paprikaa
- 3-4 tomaattia
- lientä
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kääntele lihat jauho-suola-pippuriseoksessa. Ruskista lihat ja laita ne pataan.
2. Lohko sipulit ja viipaloi paprikat. Paista sipuli ja paprika nopeasti ja lisää pataan. Kalttaa ja kuori tomaatit. Leikkaa ne lohkoiksi ja lisää pataan.
3. Kaada pataan lientä, niin että puolet aineksista peittyvät. Hauduta kannen alla n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka