Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ugandalainen kanaruoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 hengelle

  • 6 keittobanaania (jauhobanaania)
  • 1 broileri, n. 1 kg
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl currya
  • 2 1/2 dl kanalientä
  • 1/2 dl maitoa
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • suolaa ja valkopippuria jauhettuna

Valmistusohje

1. Leikkaa broileri neljään osaan ja poista nahka. Laita jauho lautaselle ja pyörittele broilerinpalat siinä kauttaaltaan, mausta sitten suolalla ja pippurilla. Kuori ja silppua sipuli ja lohko tomaatit. Kuumenna öljy padassa ja paista broileripaloja, kunnes ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Lisää sipulisilppu ja curry, ruskista minuutin verran. Lisää tomaattilohkot ja kaada sekaan kanaliemi. Sulje kansi ja keittele 30-40 minuuttia, kunnes broileri tuntuu kypsältä.

2. Keitä sillä välin ruokabanaanit. Laita ne kuorineen kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että ne peittyvät. Keitä kannen alla 25-30 minuuttia.

3. Ota banaanit kattilasta ja odota, kunnes ne ovat jäähtyneet tarpeeksi, niin että voit kuoria ne. Soseuta banaanit, lisää soseeseen maito ja voi/margariini, mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla. Voit lämmittää banaanisoseen ennen kuin tarjoilet sen broileripadan kanssa.

Keittobanaanista tehty sose on arkista perusruokaa Ugandassa. Sosetta tarjotaan siellä sellaisenaan kastikkeen kera tai liha-, kala- ja kanaruokien kylkiäisenä. Keitto- eli jauhobanaaneja Suomessa löytää suurimmista ruokakaupoista.

Lisää aiheesta:

Tunisialainen broileripateePaellaBroileri-kinkkupaellaBanaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataPaistettua kanaa sitruunakastikkeessaKanaa ja banaanimuhennosta
KanaaKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati