Ugandalainen kanaruoka
Keittobanaanista tehty sose on arkista perusruokaa Ugandassa. Sosetta tarjotaan siellä sellaisenaan kastikkeen kera tai liha-, kala- ja kanaruokien kylkiäisenä. Keitto- eli jauhobanaaneja Suomessa löytää suurimmista ruokakaupoista.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 hengelle
- 6 keittobanaania (jauhobanaania)
- 1 broileri, n. 1 kg
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 sipuli
- 2 tomaattia
- 2 rkl öljyä
- 1 tl currya
- 2 1/2 dl kanalientä
- 1/2 dl maitoa
- 2 rkl voita tai margariinia
- suolaa ja valkopippuria jauhettuna
Valmistusohje
1. Leikkaa broileri neljään osaan ja poista nahka. Laita jauho lautaselle ja pyörittele broilerinpalat siinä kauttaaltaan, mausta sitten suolalla ja pippurilla. Kuori ja silppua sipuli ja lohko tomaatit. Kuumenna öljy padassa ja paista broileripaloja, kunnes ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Lisää sipulisilppu ja curry, ruskista minuutin verran. Lisää tomaattilohkot ja kaada sekaan kanaliemi. Sulje kansi ja keittele 30-40 minuuttia, kunnes broileri tuntuu kypsältä.
2. Keitä sillä välin ruokabanaanit. Laita ne kuorineen kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että ne peittyvät. Keitä kannen alla 25-30 minuuttia.
3. Ota banaanit kattilasta ja odota, kunnes ne ovat jäähtyneet tarpeeksi, niin että voit kuoria ne. Soseuta banaanit, lisää soseeseen maito ja voi/margariini, mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla. Voit lämmittää banaanisoseen ennen kuin tarjoilet sen broileripadan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan