Tuulihatut
Sami valmistaa juhlien ykkösnaposteltavia, tuulihattuja. Nämä ovat helppoja tehdä ja muuntuvat erilaisiksi täytteiden avulla.
Ainekset
- 1/2 l maitoa
- 150 g voita
- 4-5 dl vehnäjauhoja
- 8 kananmunaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Sinihomejuustotäyte
- 200 g sinihomejuustoa
- 1 dl kermaa
- persiljaa
Tonnikalatäyte
- 1 prk tonnikalaa
- 1 dl smetanaa
- kirveliä
Palvikinkkutäyte
- 200 g palvikinkkua
- 100 g tuorejuustoa
- basilikaa
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
Valitse teräskattila, jota voit käyttää taikinan valmistamisessa. Kiehauta maito ja voi, mausta sokerilla ja suolalla. Ota kattila pois hellalta. Sekoita vehnäjauhot kuuman maidon joukkoon sileäksi taikinaksi ja jatka sekoittamista, kunnes taikina ei enää tartu kattilan reunoille.
Anna jäähtyä hiukan ja lisää siihen kananmunat yksitellen, yhä sekoittaen. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota parin-kolmen sentin nokareita leivinpaperilla suojatulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Jäähdytä, halkaise ja täytä tuulihatut.
Täytteet:
Sinihomejuusto:
Raasta juusto ja sekoita siihen voimakkaasti vatkaten kermaa. Mausta lopuksi leikatulla persiljalla.
Tonnikala:
Murskaa tonnikala sileäksi tehosekoittimella ja notkista smetanalla. Mausta silputulla kirvelillä.
Palvikinkku:
Murskaa palvikinkku tehosekoittimella ja lisää tuorejuusto. Mausta silputulla basilikalla ja valkosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti