Tuulihatut

Sami valmistaa juhlien ykkösnaposteltavia, tuulihattuja. Nämä ovat helppoja tehdä ja muuntuvat erilaisiksi täytteiden avulla.

Ainekset

  • 1/2 l maitoa
  • 150 g voita
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 8 kananmunaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Sinihomejuustotäyte

  • 200 g sinihomejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • persiljaa

Tonnikalatäyte

  • 1 prk tonnikalaa
  • 1 dl smetanaa
  • kirveliä

Palvikinkkutäyte

  • 200 g palvikinkkua
  • 100 g tuorejuustoa
  • basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Valitse teräskattila, jota voit käyttää taikinan valmistamisessa. Kiehauta maito ja voi, mausta sokerilla ja suolalla. Ota kattila pois hellalta. Sekoita vehnäjauhot kuuman maidon joukkoon sileäksi taikinaksi ja jatka sekoittamista, kunnes taikina ei enää tartu kattilan reunoille.

Anna jäähtyä hiukan ja lisää siihen kananmunat yksitellen, yhä sekoittaen. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota parin-kolmen sentin nokareita leivinpaperilla suojatulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Jäähdytä, halkaise ja täytä tuulihatut.

Täytteet:

Sinihomejuusto:

Raasta juusto ja sekoita siihen voimakkaasti vatkaten kermaa. Mausta lopuksi leikatulla persiljalla.

Tonnikala:

Murskaa tonnikala sileäksi tehosekoittimella ja notkista smetanalla. Mausta silputulla kirvelillä.

Palvikinkku:

Murskaa palvikinkku tehosekoittimella ja lisää tuorejuusto. Mausta silputulla basilikalla ja valkosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja