Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuulihatut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami valmistaa juhlien ykkösnaposteltavia, tuulihattuja. Nämä ovat helppoja tehdä ja muuntuvat erilaisiksi täytteiden avulla.

Ainekset

  • 1/2 l maitoa
  • 150 g voita
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 8 kananmunaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Sinihomejuustotäyte

  • 200 g sinihomejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • persiljaa

Tonnikalatäyte

  • 1 prk tonnikalaa
  • 1 dl smetanaa
  • kirveliä

Palvikinkkutäyte

  • 200 g palvikinkkua
  • 100 g tuorejuustoa
  • basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Valitse teräskattila, jota voit käyttää taikinan valmistamisessa. Kiehauta maito ja voi, mausta sokerilla ja suolalla. Ota kattila pois hellalta. Sekoita vehnäjauhot kuuman maidon joukkoon sileäksi taikinaksi ja jatka sekoittamista, kunnes taikina ei enää tartu kattilan reunoille.

Anna jäähtyä hiukan ja lisää siihen kananmunat yksitellen, yhä sekoittaen. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota parin-kolmen sentin nokareita leivinpaperilla suojatulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Jäähdytä, halkaise ja täytä tuulihatut.

Täytteet:

Sinihomejuusto:

Raasta juusto ja sekoita siihen voimakkaasti vatkaten kermaa. Mausta lopuksi leikatulla persiljalla.

Tonnikala:

Murskaa tonnikala sileäksi tehosekoittimella ja notkista smetanalla. Mausta silputulla kirvelillä.

Palvikinkku:

Murskaa palvikinkku tehosekoittimella ja lisää tuorejuusto. Mausta silputulla basilikalla ja valkosipulilla.

Lisää aiheesta:

Intialaiset joulupasteijatHaukitartar & perunaletut Pinaatti-tomaattipiirakka paprikallaVihannespiirakkaKatkarapukeitto voitaikinapiirakoiden keraTuulihatut
TuulihatutKevään juhlatHuomenta SuomiVideoreseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Tuulihatut
  • 13.02.201916:55
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin mansikkaiset tuulihatut

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Kristan Salmiakki-tuulihatut

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Petit choux

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet gluteenittomat tuulihatut – petit choux

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Tuulihatut suklaakermalla