Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuulihatut vaniljakermalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 annos tuulihattutaikinaa
  • TAI
  • 50 g voita tai margariinia
  • 2 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 isoa kananmunaa

Täyte

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Tuulihatut : Keitä margariini ja vesi. Lisää kaikki jauhot kerralla. Sekoita voimakkaasti ja keitä kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta ja pohjasta.

2. Ota kattila liedeltä ja jatka sekoittamista, kunnes taikina on hieman jäähtynyt. Lisää munat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele iso uunipelti tai vuoraa se leivinpaperilla. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on halkaisijaltaan noin 1,5 cm pursotin. Pursota kuusi halkaisijaltaan 4 cm ympyrää pellille. Paista 10 minuuttia. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 15-20 minuuttia tai kunnes tuulihatut ovat paistuneet ilmaviksi. Leikkaa auki sivuilta, jotta höyry pääsee ulos, ja anna kuivua noin 10 minuuttia 150-asteisessa uunissa. Jäähdytä ritilän päällä.

4. Vatkaa vaniljakerman ainekset, täytä tuulihatut ja koristele tomusokerilla. Omenahilloke ja mansikkasalaatti sopivat hyvin niiden kera.

Lisää aiheesta:

Suloiset reikäkakutNopea kääretorttu vadelmahillollaAmerikkalainen sitruunamarenkipiirasÄidin omenatorttuLaskiaispullatLauantaikakku omenoilla
TuulihatutKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Jos haluat päästä helpolla, osta valmiit tuulihattutaikina-ainekset, tai jos haluat, valmista oma taikinasi. Täytä paistetut tuulihatut vaniljakermalla. Tarjoile omenahillokkeen tai mansikkasalaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Tuulihatut
  • 13.02.201916:55
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin mansikkaiset tuulihatut

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Kristan Salmiakki-tuulihatut

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Petit choux

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet gluteenittomat tuulihatut – petit choux

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Tuulihatut suklaakermalla