Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuulihatut

Julkaistu 03.06.2013 08:37

Tuulihatut saavat kaverin mascarponesta ja marinoiduista mansikoista. Resepti tehtiin Makuja-keittiössä 3.6.2013.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Tuulihattumassa (15-20 kpl éclairia)

  • 100 g voita
  • 3 dl vettä
  • 2,6 dl vehnäjauhoja
  • 3 suurta kananmunaa

Täyte

  • 350 g Mascarpone-juustoa
  • n.0,5 dl tomusokeria
  • 4 dl kuohu- tai vispikermaa

Marinoidut mansikat

  • reilu 5 dl tuoreita mansikoita
  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,25 dl juoksevaa hunajaa
  • 1 vaniljatanko
  • 2-3 rkl Cointreau-likööriä
  • puolikkaan appelsiinin raastettu kuori

Valmistusohje

Taikina: Kiehauta voi ja vesi. Kaada joukkoon vehnäjauhot. Paahda massaa hellalla, kunnes se on kiiltävää ja tasaista ja irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä aina välillä sekoitellen. Lisää hiljalleen joukkoon kananmunat mielellään tehosekoittimessa lavalla vatkaten. Vatkaa kevyesti kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Pursota pellille leivinpaperin päälle pitkänmallisia tuulihattuja 15-20 kpl. Käytä pursotinpussin päässä suurehkoa, joko pyöreää tai tähtityllaa. Paista leivoksia noin 210-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Älä avaa uunia ennen kuin vasta paistoajan loppupuolella.

Anna tuulihattujen jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Halkaise tuulihatut pitkittäin ja pursota täyte niiden sisään. Lado täytteen päälle marinoidut mansikkasiivut.

Täyte: Sekoita Mascarpone-juusto ja tomusokeri. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon.

Marinoidut mansikat:

Sekoita vesi, sokeri ja hunaja kattilassa ja anna kiehua n.10 minuuttia. Lisää joukkoon likööri, vaniljatangosta raaputetut siemenet ja raastettu appelsiinin kuori. Anna jäähtyä. Siivuta mansikat ja laita ne astiaan. Kaada huoneenlämpöinen liemi mansikoiden päälle ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin marinoitumaan.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kirpeän makeat eclairitKoko Suomi leipoo: Eclairs sablepäällisellä, sitruunatäytteellä ja suklaakuorrutteellaPienet gluteenittomat tuulihatut – petit chouxMamma Annan cappuccino-juustokakkuSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraKeventäjien Runebergintortut
TuulihatutMakujaJenni HöijerKevään juhlatKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Tuulihatut
  • 13.02.201916:55
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin mansikkaiset tuulihatut

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Kristan Salmiakki-tuulihatut

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Petit choux

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet gluteenittomat tuulihatut – petit choux

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Tuulihatut suklaakermalla