Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Turkkilaiset kebab-vartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 500 g lampaanpaistia
  • 8 viipaletta siansivua
  • ½ dl korppujauhoa

Marinadi

  • 2 tl viinietikkaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 maustemitta timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • valkopippuria
  • 2 valkosipulinkynttä

Kastike

  • 1 rkl sipulisilppua
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3 dl vihanneslientä
  • 1 maustemitta timjamia
  • ripaus sokeria
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä riisiä

Lisäksi

  • 4 grillivarrasta

Valmistusohje

1. Leikkaa lampaanpaisti ensin viipaleiksi ja sitten parin sentin levyisiksi paloiksi. Leikkaa siansivu kolmen sentin paloiksi. Sekoita marinadiksi yhteen viinietikka, öljy, timjami ja pippuri, lisää laakerinlehti ja purista joukkoon valkosipuli. Kaada marinadi kahteen muovipussiin, joihin laitat lampaanliha- ja läskipalat. Sulje pussit ja pane jääkaappiin mutamaksi tunniksi. Kääntele pusseja muutaman kerran. Laita puuvartaat likoon.

2. Kastike: Kuori sipuli ja silppua 1 rkl hienoksi, kuullota hake pannulla voissa ja sirottele joukkoon vehnäjauho, älä ruskista. Lisää tomaattipyree ja kaada päälle vihannesliemi, mausta timjamilla, ripauksella sokeria, pippurilla myllystä ja suolalla. Keitä 30 minuuttia hiljalleen. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, ohenna liemellä.

Kebab on turkkilainen nimitys ruokalajeille, joissa lihapalat pujotetaan vartaaseen ja grillataan avotulen yllä. Se on varmasti ruokamuistuma niiltä paimentolaisheimoilta, jotka aikoinaan asuttivat nykyistä Turkin aluetta, ja jotka valmistivat ruokansa tähän tapaan.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pujottele lihat vuorotellen vartaisiin. Leivitä korppujauhoissa ja ripottele pinnalle vähän suolaa. Paista uunissa grillivastusten alla 20-25 minuuttia. Tarjoile vartaat riisipedillä herneiden ja tomaattikastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Kääryleet tomaattikastikkeessaJuurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraMustasilmäpapuja sienten keraCassoulet valkoisilla pavuillaGrillatut lammasviipaleet ja tomaattikastikeCoq au vin leivän kera
LihavartaatKananmunatonVappuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavartaat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sitruunaruohonautaa vartaassa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillivartaat kahdella lihalla ja omenaohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Marinoidut lihavartaat wokkivihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Videoreseptit

    Makkara-peruna-paprikavartaat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lihavartaat maapähkinäkastikkeessa