Tuoretomaattipizza
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663218/landscape16_9/515/290/9b53ffeeb27066cecde708184d2d05c1/LT/tuoretomaatti-7852.jpg)
Leivo pizzapohja välillä itse, se syntyy kätevästi durumvehnäjauhoista. Voit tehdä pikkupitsoja ja täyttää ne jokaisen ruokailijan makujen mukaan, tai tee pitsaa vaikkapa koko pellillinen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 iso tai 2-4 pienempää
Pohja
- 1½ dl vettä
- 15 g hiivaa (1/3 pkt)
- ½ tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- noin 3 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Täyte
- 2-3 rkl tomaattisosetta
- ripaus sokeria
- 2 valkosipulinkynttä
- 1-2 tl pizzamaustetta
- 2-3 dl mozzarellajuustoraastetta
Pinnalle
- 4-6 kypsää tomaattia
- mustapippuria
- basilikanlehtiä
- 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta yksi iso (uunipellillinen) tai 2-4 pienempää pizzapohjaa.
Kohota pohjat ja lisää haluamasi täytteet. Paista 250-asteisessa uunissa.
Levitä tomaattisose kohonneen pohjan päälle. Murskaa päälle valkosipulinkynnet ja ripottele sekaan pizzamauste. Levitä juustoraaste päälle ja paista 250-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 10-15 minuuttia pohjan paksuudesta riippuen.
Leikkaa tomaatit sillä välin viipaleiksi. Ota pizza uunista ja levitä pinnalle tomaattiviipaleet, rouhi päälle vähän mustapippuria ja ripottele niiden päälle runsaasti basilikan lehtiä. Pirskota pinnalle öljyä. Tarjoa saman tien.
VINKKI: Lisää täytteeseen metsästä löytämiäsi sieniä, sellaisenaan tai ryöpättynä, sienestä riippuen.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka