Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuoretomaattipizza

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 iso tai 2-4 pienempää

Pohja

  • 1½ dl vettä
  • 15 g hiivaa (1/3 pkt)
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • noin 3 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja

Täyte

  • 2-3 rkl tomaattisosetta
  • ripaus sokeria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 tl pizzamaustetta
  • 2-3 dl mozzarellajuustoraastetta

Pinnalle

  • 4-6 kypsää tomaattia
  • mustapippuria
  • basilikanlehtiä
  • 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta yksi iso (uunipellillinen) tai 2-4 pienempää pizzapohjaa.

Kohota pohjat ja lisää haluamasi täytteet. Paista 250-asteisessa uunissa.

Levitä tomaattisose kohonneen pohjan päälle. Murskaa päälle valkosipulinkynnet ja ripottele sekaan pizzamauste. Levitä juustoraaste päälle ja paista 250-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 10-15 minuuttia pohjan paksuudesta riippuen.

Leikkaa tomaatit sillä välin viipaleiksi. Ota pizza uunista ja levitä pinnalle tomaattiviipaleet, rouhi päälle vähän mustapippuria ja ripottele niiden päälle runsaasti basilikan lehtiä. Pirskota pinnalle öljyä. Tarjoa saman tien.

VINKKI: Lisää täytteeseen metsästä löytämiäsi sieniä, sellaisenaan tai ryöpättynä, sienestä riippuen.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Pizza verdeM. J. PizzaHedelmä-jauhelihatäytteiset cannellonitHelppo kantarelli-kinkkupitsaKevyt mozzarellapizza Kesäpizza pyöreään piirakkapohjaan
KasvispizzaKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaSienisatoMyllyn ParasPääruoat

Leivo pizzapohja välillä itse, se syntyy kätevästi durumvehnäjauhoista. Voit tehdä pikkupitsoja ja täyttää ne jokaisen ruokailijan makujen mukaan, tai tee pitsaa vaikkapa koko pellillinen.

Suolaiset leivonnaiset
Leivonta

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispizza
  • 18.02.201300:00
    Pizzapohja

    Mamma Giulian pizzataikina

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Tomaatti-mozzarella-leipäpitsa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pizzaa parsalla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tuoretomaattipizza

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Pizza verde