Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuoresuolattu joulukinkku sinappikuorrutuksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kinkku

  • 1 tuoresuolattu kinkku
  • 2 laakerinlehteä
  • 8 mustapippuria
  • 5 maustepippuria
  • 2 mausteneilikkaa

Kuorrutus

  • 5 rkl sinappia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl korppujauhoja
  • paistolientä tai voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Huuhtele kinkku juoksevalla kylmällä vedellä. Leikkaa kinkun paksuimpaan kohtaan kaksi ristikkäistä viilto ja työnnä paistolämpömittari lihaan. Nosta kinkku ritilän päälle uunipannulla. Kaada uunipannulle hieman vettä.

2. Kypsennä uunissa, kunnes sisälämpötila on 75-77 astetta (3-5 kg:n kinkku) tai 69-71 astetta (8-12 kg:n luullinen kinkku).

3. Laimenna paistolientä vedellä. Lisää laakerinlehti, pippuri ja mausteneilikat ja anna kiehua 15-20 minuuttia. Kuori vaahto, mutta älä poista kaikkea rasvaa. Käytä liemi lanttulaatikkoon tai joululimpun dippikastikkeeksi.

4. Kuorrutus: Kuumenna uuni 240 asteeseen. Sekoita sinappi, sokeri, perunajauhot ja munakeltuainen tasaiseksi tahnaksi. Poista kinkusta kamara ja tasoita valkoinen rasvakerros. Levitä sinappitahna esimerkiksi kakkulapiolla tasaiseksi kerrokseksi kinkun pinnalle. Ripottele pinnalle korppujauhot. Pirskottele päälle hieman paistolientä tai voisulaa. Paista uunissa vielä hetki niin, että kuorrutus saa kauniin värin.

Joulukinkku on helppo kypsentää uunissa. Paistoaika on melko pitkä, mutta sillä välin voit valmistaa esimerkiksi muita jouluruokia. Kinkku paistuu uunissa itsekseen, kunhan muistat välillä lisätä vettä uunipannulle.

Lisää aiheesta:

Wernerin keitetty joulukinkkuKeitetty, kuorrutettu joulukinkkuKotona suolattu keittokinkkuTalon oma keitetty joulukinkkuKeitetty joulukinkkuJoulukinkku kuorrutteella
JoulukinkkuJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Joulukinkku
  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 20.12.202214:57
    Joulu

    Kinkun kuorrutus: Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku

  • 16.12.202210:16
    Joulu

    Kasvissyöjän "joulukinkku" – Danin mukakinkku mukulaselleristä

  • 15.12.202214:11
    Joulu

    Joulukinkku padassa eli patajoulukinkku

  • 07.12.202214:08
    Joulu

    Kari Aihisen Jambon à la crème joulukinkusta