Tuorepastaa mausteisen vihanneskastikkeen kera

Kastike tekee tämän ruoan. Se sopii loistavasti kaikille pastalaaduille ja maistuu hyvin myös riisin kera. Tarjoile vastaraastetun parmesaanijuuston kera.

Neljälle

  • 300 g tuorepastaa
  • 1 keltasipuli
  • 200 g pakasteherkkusieniä viipaleina
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • ½ munakoiso
  • 1 paprika
  • 125 g pakasteherneitä
  • 2 rkl ketjap manisia (indonesialaista, makeaa soijakastiketta)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl kidesokeria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • tabascoa tai sambal oelekia
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli ja herkkusienisiivut öljyssä. Kuutioi munakoiso ja paprika ja lisää pannulle.

2. Sekoita soija, viinietikka, sokeri, tomaattipyree ja mausteet. Purista mukaan valkosipuli ja lisää vesi. Kaada kastike vihannesten päälle ja anna porista 5 minuuttia.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita herneet kastikkeeseen. Tarjoile heti vastaraastetun parmesaanijuuston kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!