Tuorepastaa mausteisen vihanneskastikkeen kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5661038/landscape16_9/515/290/f384031fe49d091f2d6dda5b5b77dbd7/Ys/eggplant-9071.jpg)
Kastike tekee tämän ruoan. Se sopii loistavasti kaikille pastalaaduille ja maistuu hyvin myös riisin kera. Tarjoile vastaraastetun parmesaanijuuston kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g tuorepastaa
- 1 keltasipuli
- 200 g pakasteherkkusieniä viipaleina
- 1 rkl neutraalia öljyä
- ½ munakoiso
- 1 paprika
- 125 g pakasteherneitä
- 2 rkl ketjap manisia (indonesialaista, makeaa soijakastiketta)
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 tl kidesokeria
- 2 rkl tomaattipyreetä
- tabascoa tai sambal oelekia
- 1 dl vettä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli ja herkkusienisiivut öljyssä. Kuutioi munakoiso ja paprika ja lisää pannulle.
2. Sekoita soija, viinietikka, sokeri, tomaattipyree ja mausteet. Purista mukaan valkosipuli ja lisää vesi. Kaada kastike vihannesten päälle ja anna porista 5 minuuttia.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita herneet kastikkeeseen. Tarjoile heti vastaraastetun parmesaanijuuston kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka