Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuorepasta peston kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Oma pasta ja pestokastike valmistuvat kätevästi yleiskoneella. Pastakone helpottaa työtä, mutta ilmankin selviää, sillä tavallinen kaulin ajaa saman asian.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 4 munaa
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100 g parmesaanijuustoa
  • 4 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 3-5 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • kevyesti keitettyjä juuressuikaleita
  • parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Pastataikina: Riko munat ja annostele jauhot ja suola yleiskoneeseen. Lisää öljy koneen käydessä. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo, ja jatka vielä minuutti niin, että taikinasta tulee sileää ja tasaista. Kumoa taikina kulhoon ja peitä kostealla liinalla. Nosta kylmään 1-2 tunniksi.

2. Pestokastike: Paloittele juusto ja raasta palat yleiskoneella. Raasta yleiskoneella myös valkosipulinkynnet. Sammuta kone, lisää basilikanlehdet ja sekoita. Lisää öljy ohuena nauhana ja sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista maku.

3. Muotoile taikina pastakoneella levyiksi tai kaaviloi se tasaiseksi. Kääri taikina rullalle. Leikkaa rullasta puolen sentin levyisiä paloja ja avaa rullat nauhoiksi. Keitä nauhoja ripauksella suolaa ja öljytilkalla maustetussa vedessä 4-6 minuuttia. Anna pastajauhojen valua ja pyöräytä ne vielä voissa ja keitinliemessä.

4. Annostele pasta lämpimille lautasille. Nosta jokaisen annoksen päälle lusikallinen pestokastiketta ja koristele juuressuikaleilla ja karkeaksi raastetulla parmesaanijuustolla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pizza ItalianoVihannespiirakkaKana-kantarellipizzaPizzakierteetGunillan lasagneKevyt mozzarellapizza
PestopastaPastakastikePastat ja nuudelitKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pestopasta
  • 03.11.202207:23
    Hellapoliisi

    Punajuuri-pestopasta – helppo ja nopea!

  • 22.09.202107:50
    Pesto

    Pestopasta – Kari Aihisen helppo ohje

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Linguine pesto

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Tuorepasta peston kera

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Sitruunapestotagliatelle