Tunisialainen broileripatee
Tämä jännittävä pohjoisafrikkalainen patee on nimeltään tajine. Se tarjoillaan kotimaassaan lämpimänä kastikkeen kera. Noutopöydässä se maistuu myös kylmänä.
4 annosta
- 4 dl keitettyjä mustapapuja
- 2 broilerinfileetä
- 100 g hienonnettua pinaattia
- 1 sipuli
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 2 rkl voita
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl vettä
- 1 dl voimakkaan makuista juustoraastetta
- ½ dl korppujauhoja
- 3 munaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna pinaatti ja paloittele paprikat. Kuori ja silppua sipuli. Leikkaa broileri pieniksi paloiksi. Kuumenna voi padassa. Lisää broileri, sipuli ja paprika. Kuullota viisi minuuttia. Lisää tomaattipyree, pavut ja vesi. Keitä kokoon viisi minuuttia. Nosta pata levyltä.
2. sekoita pinaatti, juusto, korppujauhot ja munat keskenään. Kaada ne samaan pataan broileripalojen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Voitele uuninkestävä vuoka ja kaada seos vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Patee on valmista, kun sen pinta tuntuu painettaessa kiinteältä. Anna pateen jäähtyä ennen leikkaamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike