Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tummat ja vaaleat sandwichit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 4 viipaletta maustelimppua
  • 8 viipaletta ruisleipää
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • voileipämargariinia
  • 16 pientä salaatinlehteä
  • 4 ohutta viipaletta savulohta
  • 2 rkl sinappi-tillikastiketta
  • 8 tillinoksaa
  • ½ limetti tai sitruuna
  • 4 viipaletta homejuustoa
  • 2 retiisiä
  • 4 oliivia
  • 4 hammastikkua
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 2 rkl majoneesia
  • 20 kuorittua tuoretta katkarapua
  • 4 oksaa tuoretta kirveliä
  • 4 viipaletta maksapasteijaa
  • ½ tomaatti
  • 4 kurkkuviipaletta
  • 4 persiljaoksaa

Valmistusohje

1. Paina leipäviipaleita pyöreitä voileipäpohjia pyöreällä mitalla tai lasilla. Levitä leiville margariinia ja laita jokaiselle salaatinlehti.

2. Lohisandwich: Pyöritä lohiviipaleet ruusukkeiksi. Aseta ruusukkeet neljälle ruisleivälle. Lisää päälle sinappi-tillikastiketta ja koristele tillinoksalla ja pienellä limetti- tai sitruunalohkolla.

3. Juustosandwich: Laita paksu viipale homejuustoa neljälle maustelimppupyörylälle. Koristele retiisinpuolikkaalla ja hammastikkuun pujotetulla oliivilla.

Sandwich-lautanen oli tavallinen alkuruoka 1950- ja 1960-luvuilla. Tässä neljä klassista pikkuvoileipää: maksapasteijalla, lohella, katkaravuilla ja juustolla päällystettynä.

4. Katkarapusandwich: Aseta neljälle vaalealle leipäpyörylälle kapea lohko keitettyä munaa. Pursota jokaiselle nokare majoneesia. Aseta jokaiselle leivälle viisi katkarapua. Koristele tillinoksalla ja tuoreella kirvelillä.

5. Maksapasteijasadwich: Laita kolmionmuotoinen viipale maksapasteijaa neljälle ruisleipäpyörylälle. Aseta päälle tomaattilohko ja kurkkuviipale. Koristelle persiljanoksalla.

Lisää aiheesta:

Kolme suolaista pikkupurtavaaRuotsalainen voileipäKesän voileipäkakkuAlkupalasandwich lohiruusukkeiden keraSmörrebrödSubmarine-patonki
SandwichAlkuruoatVälipalatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Sandwich
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tummat ja vaaleat sandwichit

  • 13.08.201507:28
    Club sandwich

    Kana-pekonisandwich ja vesimeloni-fetasalaatti

  • 03.04.201407:04
    Makuja ja Elämää

    Grillattu juustoleipä päärynällä ja salvialla

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Pekoni-banaani-sandwich

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohisandwichit