Tummat ja vaaleat sandwichit

Sandwich-lautanen oli tavallinen alkuruoka 1950- ja 1960-luvuilla. Tässä neljä klassista pikkuvoileipää: maksapasteijalla, lohella, katkaravuilla ja juustolla päällystettynä.

4 annosta

  • 4 viipaletta maustelimppua
  • 8 viipaletta ruisleipää
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • voileipämargariinia
  • 16 pientä salaatinlehteä
  • 4 ohutta viipaletta savulohta
  • 2 rkl sinappi-tillikastiketta
  • 8 tillinoksaa
  • ½ limetti tai sitruuna
  • 4 viipaletta homejuustoa
  • 2 retiisiä
  • 4 oliivia
  • 4 hammastikkua
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 2 rkl majoneesia
  • 20 kuorittua tuoretta katkarapua
  • 4 oksaa tuoretta kirveliä
  • 4 viipaletta maksapasteijaa
  • ½ tomaatti
  • 4 kurkkuviipaletta
  • 4 persiljaoksaa

Valmistusohje

1. Paina leipäviipaleita pyöreitä voileipäpohjia pyöreällä mitalla tai lasilla. Levitä leiville margariinia ja laita jokaiselle salaatinlehti.

2. Lohisandwich: Pyöritä lohiviipaleet ruusukkeiksi. Aseta ruusukkeet neljälle ruisleivälle. Lisää päälle sinappi-tillikastiketta ja koristele tillinoksalla ja pienellä limetti- tai sitruunalohkolla.

3. Juustosandwich: Laita paksu viipale homejuustoa neljälle maustelimppupyörylälle. Koristele retiisinpuolikkaalla ja hammastikkuun pujotetulla oliivilla.

4. Katkarapusandwich: Aseta neljälle vaalealle leipäpyörylälle kapea lohko keitettyä munaa. Pursota jokaiselle nokare majoneesia. Aseta jokaiselle leivälle viisi katkarapua. Koristele tillinoksalla ja tuoreella kirvelillä.

5. Maksapasteijasadwich: Laita kolmionmuotoinen viipale maksapasteijaa neljälle ruisleipäpyörylälle. Aseta päälle tomaattilohko ja kurkkuviipale. Koristelle persiljanoksalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!