Tummariisigratiini

Tarjoile herkullinen gratiini tummasta riisistä ja juureksista. Se sopii sekä itsenäiseksi pääruoaksi raikkaan salaatin kera että lisukkeeksi muille ruoille.

Neljälle

  • 2 dl tummaa riisiä
  • 400 g juureksia (porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa)
  • 180 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • puristettua sitruunamehua
  • 2 rkl vettä
  • 60 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kaada riisi kattilaan ja lisää 5 dl vettä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä n. 40 minuuttia, lisää nestettä keittämisen aikana tarvittaessa. Levitä keitetty riisi voideltuun, uuninkestävään vuokaan, jossa on korkeat reunat.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja puhdista juurekset ja viipaloi ne. Keitä muutama minuutti vedessä ja levitä juurespalat sitten riisin päälle.

3. Viipaloi herkkusienet ja paista ne voinokareessa sekä muutamassa tipassa sitruunamehua ja vettä. Anna kaiken nesteen kiehua kokoon. Ripottele päälle jauhot, sekoita, kaada päälle kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita herkkusienet päällimmäiseksi vuokaan, ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi uunissa 25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.